Cele mai frumoase animatii

Zece cele mai frumoase animații recente

6. Castelul cu ghimpi/King of Thorn 

Este un SF pur japonez, care porneşte de la o premisă apocaliptică: Medousa este un virus mortal ce afecteaza întreaga planetă. In speranţa că în viitor se va găsi un tratament, 160 de oameni sunt duşi într-o capsulă, într-un vechi castel, unde vor fi supuşi criogeniei. Când se trezesc, cei sapte supravieţuitori vor trebui să se lupte cu monştrii. Lungmetrajul japonez este un adevărat hit al festivalurilor de film fantastic importante: a câştigat Premiul Publicului la Festivalul de Film Fantasia de la Montreal 2009 şi a fost selecţionat în competiţia Festivalului Internaţional de Film Fantastic de la Sitges 2009.
Regia Kazuyoshi Katayama, Japonia, 2009. 


7. Fantasticul domn Fox/Fantastic Mr. Fox 

Excentricul film de animaţie marca Wes Anderson, nominalizat la Premiile Oscar, BAFTA, Globurile de Aur şi câştigător al Premiul Annie pentru Cel mai bun scenariu de lung metraj, aduce laolaltă vocile unor super-vedete de la Hollywood precum George Clooney, Meryl Streep, Jason Schwartzman sau Bill Murray într-o parabolă plină de umor şi de ironie. Dl si dna Fox trăiesc într-o casă liniştită, cu fiul lor Ash şi nepotul Kristofferson.
După doisprezece ani de viaţa tihnită, existenţa lor bucolică devine prea apăsătoare pentru instinctul de animal sălbatic al dlui Fox. Curând el revine la vechiul obicei, acela de a fura găini. 

2 Iunie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod