Cele mai frumoase animatii

Zece cele mai frumoase animații recente

Primul lungmetraj „pictat” din cinema, în care fiecare cadru este o pictură în ulei, s-a lansat anul trecut, înscriind o premieră extraordinară în lumea cinematografică. Iată o selecție de filme de animație recente, care prin subiect și tehnică de realizare au uimit spectatorii!

1. Loving Vincent/Cu drag, Van Gogh

Iată o animaţie unică, în care cineasta şi pictoriţa Dorota Kobiela face, poate, ceea ce şi-ar fi dorit Van Gogh însuşi: pictura lui să prindă viaţă. Peste 100 de lucrări ale lui Van Gogh au fost incluse în proiect. Printre alții, două pictorițe românce au lucrat la proiect, Cătălina Codreanu și Carmen Belean. 

Primul lungmetraj „pictat” din cinema, în care fiecare cadru este o pictură în ulei (12 picturi pe secundă; 720 de picuri pe minut), Loving Vincent reuşeşte să facă o incursiune captivantă în biografia pictorului Vincent van Gogh. 

Povestea lui Loving Vincent are la bază peste 800 de scrisori trimise de Van Gogh fratelui său, Theo, cel care l-a sprijinit în demersul artistic şi i-a fost alături toată viaţa.
Filmul acoperă ultimul an din viaţa pictorului ale cărui lucrări au schimbat faţa artei şi au devenit simboluri ale artei moderne. Problemele sale mintale, dar şi presupusa sa sinucidere, sunt prezentate prin intermediul unor personaje din operele sale, dar şi cu ajutorul unor figuri noi, importante în desluşirea controversatului său sfârşit.
 
 
2 Iunie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod