Siberia, imperiul frigului: Cum e viața în Iacuția, una dintre cele mai reci regiuni din Rusia

Frigul capătă alt înțeles în Siberia. Dar oamenii din regiunea Iacuția s-au obișnuit: pentru ei, temperaturile de până la -30 de grade Celsius sunt normale.
Iarna nu este un anotimp pe placul tuturor. Dar cei care se nasc și trăiesc în cele mai reci locuri ale planetei trebuie să o suporte și să supraviețuiască. În regiunea Iacuția, cunoscută și drept Republica Saha, situată în Rusia orientală, la 5.300 de kilometri de Moscova, temperaturile pot scădea iarna până la -50 de grade Celsius. Pentru cei aproape un milion de locuitori de aici fiecare iarnă este grea.

Alexei Vasiliev, un fotograf din Iakuțk, a surprins în imagini momente din viața cotidiană în acest colț îngrigurat al Rusiei.
Ca mulți oameni din această țară, el a avut o relație strânsă cu alcoolul: "În trecut am fost alcoolic. Când m-am lăsat, aveam nevoie să umplu cu ceva golul pe care-l lăsase băutura. Apoi fotografia a venit spre mine și m-a învățat să văd viața într-o manieră mai pozitivă", a mărturisit el pentru Bored Panda.

Instantaneele pe care Vasiliev le publică pe site-ul său, pe Instagram și pe Facebook sunt o cronică reușită a vieții la polul frigului din Rusia. Cu un stil ancorat într-un realism care te izbește, fotograful siberian reușește să redea realitatea plină de contraste din acest loc stăpânit de frig - amestecul de asprime și de neobișnuită duioșie, de tristețe și de bucurie uneori copilărească, de speranță și de deznădejde care se întâlnește la tot pasul în Iacuția.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod