Natura preia puterea la Cernobîl: 50 de imagini din locul pe care oamenii l-au părăsit

La mai bine de 35 de ani de la dezastrul produs la centrala nucleară de la Cernobîl, viața s-a întors în locul părăsit. Acolo unde oamenii o distrug, natura se vindecă singură.
Urmările celui mai mare accident nuclear din istorie se resimt și în prezent la Cernobîl. Radioactivitatea în zona de excludere încă se menține la un nivel periculos, iar accesul este strict limitat. Zona de excludere de 30 de kilometri care înconjoară locul în care s-a produs dezastrul nu mai poate fi locuită, dar natura se dovedește mai puternică și se întoarce, încet-încet, în locul abandonat de oameni.

Acolo unde radiațiile nimicitoare păreau că vor mistui orice formă de viață, echilibrul distrus începe să se refacă.
Cândva un oraș cu 50.000 de locuitori, Pripiat este acum o așezare-fantomă, dar chiar și aici sunt semne că viața continuă să existe. În orice crăpătură creată de timp în ziduri și în scări sau trotuare răsar fire de iarbă, buruieni și chiar copaci. Iar în zona de excludere se spune că ar trăi peste 60 de specii de mamifere, inclusiv porci mistreți și elani. Lupii s-au înmulțit și ei în regiune, ajungând la o populație de șapte ori mai mare decât cele din rezervațiile învecinate.


Bored Panda a publicat mai multe imagini care dovedesc cât de puternică este natura la Cernobîl: acolo unde oamenii o distrug, natura se vindecă singură.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod