Marcel Iureș: „Filmul Octav are un destin frumos”

Ieri a avut loc lansarea filmului „Octav” pe DVD, la librăria Cărturești Carusel, din centrul vechi al Capitalei.

Marcel Iureș, Serge Ioan Celebidachi, Alessia Tofan, Eric Aradits, Adela Vrînceanu-Celebidachi alături de presă, publicul cinefil și de alți membri ai echipei de filmare au sărbătorit împreună, aseară, lansarea filmului „Octav” pe DVD, la librăria Cărturești Carusel, din centrul vechi al Capitalei.

Evenimentul a fost deschis de către actrița principală a filmului, Alessia Tofan, care a rememorat momentele plăcute de pe platourile de filmare, exprimându-și încă o dată dragostea pentru această profesie, actoria.

Au vorbit apoi Eric Aradits și Marcel Iureș, care s-a declarat plăcut surprins de evoluția filmului, declarându-și bucuria de a descoperi că „Octav” are un destin frumos, făcând referire la faptul că acest DVD a fost lansat la cererea publicului.

Regizorul Serge Ioan Celebidachi a încheiat seria discursurilor, mulțumind cu recunoștință publicului român, care face posibil ca povestea „Octav” să continue, cât și celor prezenți la evenimentul găzduit de librăria Cărturești Carusel, din centrul vechi al Bucureștiului.

Seara s-a încheiat cu o sesiune de autografe oferită de către Marcel Iureș, Serge Ioan Celebidachi, Alessia Tofan și Eric Aradits celor prezenți.

DVD-ul va putea fi cumpărat de pe website-ul oficial al filmului www.filmuloctav.ro și din rețeaua Cărturești, la prețul de 49.9 lei.



Discul conține imagini inedite (de exemplu, povestea pe larg a modului în care s-a lucrat pentru acest film), care vor fi publicate în exclusivitate doar pe DVD, cât și o broșură tipărită cu informații și fotografii detaliate despre producția cinematografică regizată de Serge Ioan Celebidachi.

O surpriză plăcută pentru public va fi faptul că 1 din 100 de DVD-uri „Octav”, puse la vânzare, va conține deja semnătura actorului Marcel Iureș.

Filmul „Octav” spune povestea lui Octav (Marcel Iureș), un bărbat în vârstă, care se reîntoarce la conacul copilăriei sale aflat undeva în zona rurală a României, cu dorința de a-l vinde. Ajuns aici, după o absență de zeci de ani, o fetiță ce-i pare cunoscută îl poartă într-o călătorie minunată în timp, înapoi la anii copilăriei sale pentru a-l ajuta să-și redescopere bucuria de a trăi.


Lung-metrajul „Octav”, o coproducție România — Marea Britanie, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, producător Adela Vrinceanu Celebidachi, a primit de la lansare până în prezent numeroase premii și nominalizări internaționale și naționale, după cum urmează:

Festivalul Internațional de Film de la Beijing
Singurul film românesc aflat pe lista nominalizaților pentru Tiantan Awards 2018

Los Angeles Film Awards, 2018
Selecție în competiția oficială

Hollywood Boulevard Film Festival, 2018
Selecție în programul oficial al festivalului

Calcutta International Cult Film Festival, India 2018
Cel mai bun film al lunii ianuarie 2018, secțiunea Narrative Feature

Virgin Spring Cinefest, India, februarie 2018
GOLD AWARDS: Debut Filmmaker, Best Director (Serge Ioan Celebidachi), Narrative Feature, Best Cinematography
SILVER AWARDS: Best Actor (Marcel Iureș), Best Producer
BRONZE AWARDS: Best Actress (Alessia Tofan), Best Music Score
HONOURABLE MENTION AWARDS: Best Sound Design

Montreal World Festival Film 2017, Canada
Nominalizat la secțiunea Focus on World Cinema

Cairo International Film Festival 2017, Egipt
Nominalizat la secțiunea International Panorama

PREMIILE GOPO 2018
Premiul Publicului, pentru cei mai mulți spectatori în cinema

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod