Cum s-a născut teroarea din „Fălci“: 10 imagini nemaivăzute de la filmările celebrului thriller

Mai multe imagini fascinante ne arată cum a fost realizat „Fălci“, celebrul film cu rechini care a cucerit întreaga planetă.
În urmă cu 45 de ani, vizionarul Steven Spielberg începea filmările pentru legendarul thriller "Jaws" ("Fălci"). Un an mai târziu, în iunie 1975, intra în cinematografe filmul care a devenit una dintre cele mai emblematice producții din cariera marelui regizor, dar și din istoria Hollywood-ului.

Mai multe imagini nemaivăzute până acum redau modul în care echipa de producție a lucrat la acest proiect provocator pentru acea perioadă, în care sectorul efectelor speciale era foarte departe de performanțele uimitoare din zilele noastre.
Steven Spielberg apare în acest cadre vorbind cu localnicii de pe insula Martha's Vineyard, din Massachusetts, acolo unde au avut loc filmările, iar într-un cadru spectaculos se vede un tehnician intrat cu tot corpul într-unul dintre cei trei rechini mecanici concepuți pentru a-l portretiza pe terifiantul prădător.

Imaginile au fost făcute de fotograful amator Billy Reagan și de familia sa, care nu știau atunci că au asistat la nașterea filmului care va ocupa locul șapte în topul producțiilor cu cele mai mari încasări din istoria Americii de Nord, scrie Daily Mail.


Billy era elev la liceu atunci și a fost atras echipa care lucra pe o plajă de pe insulă. El a surprins câteva momente de pe platoul care a transformat micul port Oaks Bluffs în Orașul Rechinilor, iar în imaginile vechi se poate vedea cum turiștii care făceau plajă erau atrași de machetele și de prototipurile rechinilor. În alte cadre tehnicienii aranjau toate detaliile pentru ca scenele să pară cât mai veridice.

Fotograful a surprins și momentul în care fratele lui, Jack, a fost figurant într-una dintre scenele emblematice - când niște puști care se zbenguiau pe plajă sunt martorii terifiați ai atacului rechinului.

Billy Reagan a reușit să păstreze secrete fotografiile timp de 20 de ani, până când John Campopiano și soția lui, Stephanie, au fost oaspeții săi în casa din Attleboro, care în film este locuința personajului principal, Martin Brody, interpretat de Roy Scheider.
Billy le-a arătat oaspeților săi imaginile pe care le ținea în pivniță, iar când le-a văzut, Campopiano a înțeles imediat cât de prețioase sunt și a dus vorba mai departe printre cunoscuții săi.

Potrivit ziarului britanic, momentele surprinse de camera lui Billy au fost atât de rar văzute, încât nu le cunoștea nici măcar Jim Beller, un colecționar avid pasionat de "Fălci", autorul cărții "Jaws: Memories From Martha's Vineyard".


Foto: Daily Mail
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod