Cele mai bune filme în care a jucat Rami Malek, actorul momentului

Fiul unor imigranți din Egipt, un american la prima generație, Rami Malek câștiga pe 24 februarie 2019 Oscarul pentru „Cel mai bun actor în rol principal”, datorită interpretării solistului formației Queen, Freddie Mercury, în filmul biografic „Bohemian Rhapsody”. Cu trăsături speciale și un mod de joc particular, Rami Malek este unul dintre cei mai talentați actori ai generației sale.
Este starul serialului „Mr. Robot”, pentru care a primit un premiu Emmy și Critics Choice Award, precum și nominalizări la Globurile de Aur, SAG și People's Choice. De altfel, cu „Mr. Robot” actorul bifează primul său rol principal într-un serial.

„Lumea hackerilor dintr-o dată a devenit mai cool cu Mr. Robot”, sunt de părere cinefilii. Recenziile cu privire la aceasta serie sunt elogioase; mai mult, serialul a stabilit un record pe agregatorul de opinii ale criticilor de film Rotten Tomatoes: fiecare episod din cele 10 ale primului sezon a obținut punctajul maxim. „Mr. Robot” este despre un programator tânăr, Elliot (Rami Malek), care suferă de tulburări anti-sociale debilitante. El isi foloseste abilitățile ca pe o armă pentru a-i proteja pe oamenii de care îi pasă.
Elliot va trebui sa se împartă între jobul său de zi la o firmă de securitate cibernetică și organizațiile din lumea interlopă care îl recrutează pentru a duce în jos America corporatistă. E multă compasiune în el, dar și multă furie, îndreptată către o societate controlată de bani, prin mecanismele sale care strivesc omul…

În 2018, Rami Malek își asuma rolul de rege al muzicii pop rock în „Bohemian Rhapsody”, interpretând rolul solistului Freddie Mercury.

Freddie a sfidat stereotipurile și a schimbat convențiile, așa cum muzica formației Queen refuză să fie tradițională. Poate de aceea Queen este un fenomen care transcede generațiile, fiind multicultural și global. Interpretarea din „Bohemian Rhapsody” i-a adus lui Rami Malek cel mai râvnit trofeu din industria cinematografică, Oscarul.
„Jocul inspirat al lui Malek reușește să canalizeze imaginea flamboaiantă a lui Freddie Mercury, aruncând totuși o privire dincolo de suprafață. Este singura porțiune vie într-un film care nu reușește să articuleze un corp în jurul unui schelet”, scria publicația IndieWire despre interpretarea actorului de origine egipteană.

Malek a jucat și în remake-ul filmului Papillon, alături de Charlie Hunnam. Remake-ul este regizat de Michael Noer, iar Malek joacă rolul lui Louis Dega, interpretat prima dată de Dustin Hoffman. Rami Malek portretizează tipul eroului care se adaptează în închisoare, se descurcă în noul mediu, care înțelege că - dacă va fi cooperant - nu va avea probleme ci va supraviețui. Povestea din Papillon este centrată în jurul lui Papillon (Charlie Hunnam), un hoț de rând, condamnat pe nedrept la închisoare pe viață în teribilul penitenciar de pe Insula Diavolului din Guiana franceză.
Filmul ecranizează cartea autobiografică a lui Henri Charrière din 1969 și este un remake al clasicului omonim din 1973, în care jucau Steve McQueen și Dustin Hoffman. Hotărât să își recapete libertatea și să se întoarcă la iubita lui, Papillon încheie o alianță neobișnuită cu înstăritul Louis Dega (Rami Malek) care, în schimbul protecției sale, îi oferă eroului nostru banii necesari pentru a pune în practică un plan de evadare.

În 2017, Malek a jucat în filmul Buster’s Mal Heart, un film surprinzător, scris și regizat de Sarah Adina Smith, prezentat atât la Festivalul Internațional de Film de la Toronto, cât și la Festivalul de Film de la Tribeca din 2017. Thriller psihologic împletit cu comedie neagră indie, condimentat cu ficțiune speculativă, Buster's Mal Heart urmărește povestea unui bărbat care, fugind de autorități, supraviețuiește într-o zonă montană intrând prin efracție în case de vacanță goale.
Este bântuit de un vis chinuitor în care este pierdut pe mare. Curând va descoperi că visul este real, fiind captiv în corpurile a doi bărbați.

Anterior acestor filme, Rami Malek a avut roluri secundare, în care a „furat scena” prin interpretarea sa. Cinefilii îl rețin din rolurile episodice avute în Saga Amurg, O noapte la muzeu 1, 2 și 3, Need for Speed.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod