Modă

Cele mai bune 10 filme inspirate de lumea modei

The Devil Wears Prada (2006)

Diavolul se îmbrăca de la Prada încearcă să arunce o privire în universul fascinant al modei. Filmul oferă ocazia de a admira creații autentice ale marilor creatori precum: Valentino (care apare personal în film), Prada, Chanel, Dolce & Gabbana, Donna Karan, Bill Blass, Galliano și mulți alții.
Povestea se învârte în jurul Mirandei (Meryl Streep), care are o influenţă decisivă în lumea modei şi este o creatoare de curente.  A fi asistenta unei șefe ca Miranda, care să corespundă criteriilor draconice impuse de ea, este o slujbă aproape imposibilă.

Prima întâlnire a lui Andy (Anne Hathaway) cu Miranda, la interviul de angajare, este o catastrofă: privind cu dispreț la puloverul banal și fusta ieșită din modă a lui Andy, Miranda o invită cu răceală afară din biroul său. Dar Andy nu acceptă refuzul. N-o fi ea cel mai bine îmbrăcată tânără din New York, dar în schimb este inteligentă și știe să muncească din greu. De aceea, Miranda este impresionată și îi oferă postul de asistentă.
 
Una dintre condițiile obligatorii pentru a fi asistentă Mirandei este aceea de a se conforma aspectului fizic impecabil impus de aceasta.
Mâna dreaptă a Mirandei, stilistul Nigel (interpretat de Stanley Tucci) este oripilat de prima întâlnire cu Andy. Nimic din aspectul ei nu-i convine: părul este prost coafat, hainele sunt demodate, iar pantofii lipsiți de stil. Nigel primește sarcina de a o transforma radical pe Andy. Prin urmare, o îmbracă într-un taior Chanel, o încălță în creații Jimmy Choo și îi face o coafură modernă. Astfel transformată, Andy nu se mai deosebește de ceilalți angajați de la Runway și devine cea mai bună asistentă pe care a avut-o vreodată Miranda.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod