Cel mai frumos cal din lume: Frederik Cel Mare, un fotomodel pur sânge

Un armăsar din SUA este considerat de mulți experți cel mai frumos cal din lume. Numit după regele Prusiei, Frederik a cucerit inimile a milioane de oameni din întreaga lume cu aspectul său.
Frederik  a devenit celebru în 2016, când oamenii au început să distribuie fotografiile în care apărea. De atunci, el a cucerit tot mai mulți fani, ajugând la peste 100.000 de admiratori pe Facebook.


Proprietara acestui exemplar superb, Stacy Nazario, a dezvăluit că Frederik are un caracter pe măsura aspectului său impozant, fiind un exemplar supus și drăguț. Și pe deasupra, este foarte fotogenic, lucru pe care îl poți remarca imediat în imaginile publicate de Bored Panda.

Un cal cu personalitate


"Personalitatea uriașă a lui Frederik și aspectul său uimitor au captivat publicul din toată lumea, el primind titlul <<Cel mai arătos cal din lume>>.

Personalitatea pe care o arată în spectacole este imediat observată de oameni. Întotdeauna își anunță prezența printr-un nechezat când intră în arenă, anunțând publicul: <<Elvis e în clădire>>", a spus Nazario.

"Îi place să facă spectacol. Pe lângă frumusețea lui care îți taie respirația, Frederik e un uriaș gentil, îi place să fie înconjurat de oameni și de copii și adoră să fie sărutat"
, a mai spus stăpâna lui.

Întrebată cum decurge o zi obișnuită pentru Frederik, Stacy a spus: "Depinde de programul lui și de anotimp. Desigur, e mereu îngrijit, primește multe atenții, e îngrijit și antrenat.

Frederik își iubește fanii și continuă să aibă o viață activă pe rețelele de socializare."



Armăsarul are o dietă bazată pe vitamine organice, minerale, fructe uscate, legume și fân.

Fiind un cal de rasă, acest exemplar minunat necesită multă îngrijire și atenție. "Frizianii în general au nevoie de multă atenție. Vara poate fi o provocare pentru ei, fiindcă sunt negri și se încălzesc foarte repede. Îngrijirea coamei și a cozii necesită mult timp în plus, dar merită", a explicat proprietara animalului.

Calul frizian, rasa cu sânge cald


Frizianul, din care face parte și Frederik, alintat Frederik cel Mare, este una dintre cele mai vechi rase de cai din lume, avându-și originea în provincia Friesland, Olanda, unde este considerat o adevărată comoară națională, se arată pe site-ul desprecai.eu.

Specialiștii susțin că unul dintre strămoșii care au influențat cel mai mult formarea acestei rase ar fi Equus Robustus, un cal de talie foarte mare care trăia în era preistorică în Nordul Europei.

Poporul Frizian care locuia în acea arie, ce este reprezentată astăzi de teritoriile de nord ale Germaniei și Olandei și sudul Danemarcei, au fost recrutați de romani ca soldați în legiunile lor.

În secolele al XVI-lea și al XVII-lea se pare că a avut loc o infuzie de sânge arab prin caii andaluzieni aduși pe aceste teritorii de spanioli. Această infuzie a dat rasei mersul caracteristic, așa zis "înalt" cu o mișcare foarte amplă a genunchiului.

Calul frizian a fost ferit de-a lungul secolelor de influența rasei Pur Sânge Englez, fiind crescut în rasa curată de peste 200 de ani. Grație temperamentului său, frizianul este considerat o rasă cu sânge cald.



Este un cal foarte rapid, puternic și docil, aceste calități fiind probate în timpul Cruciadelor întreprinse de cavalerii teutoni în Orientul Mijlociu.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod