Ce poți să înveți din scenele de terapie de cuplu din serialul „You“, sezonul 3

Deși nu poți lua în serios tot ce vezi despre relațiile toxice din serialul „You”, ai putea învăța câte ceva urmărind relația neconvențională a acestui cuplu.
Daca iti plac thrillerele psihologice, sunt sanse ca serialul difuzat de Netflix sa se afle pe lista preferintelor tale. Este evident ca Penn Badgley, care il interpreteaza pe eroul principal, Joe Goldberg, e un actor talentat si a ridicat la un nivel superior arta de a juca un criminal in serie.

„You” prezinta povestea unui tanar psihopat capabil sa recurga la masuri extreme pentru a se baga in viata femeilor de care este obsedat.

Sezonul trei, lansat in octombrie, include o scena in care Love, partenera lui Joe, ii spune acestuia dupa ce a ucis-o pe vecina lor, Natalie: „Cred ca trebuie sa mergem la terapia de cuplu”.

Totusi, cel mai bun moment pentru a urma terapia de cuplu nu este in timpul unei crize, desi este important sa o faci oricum, ci atunci cand totul merge bine.
Chiar daca probabil nu vei urma niciun sfat de la personajele centrale din „You”, exista multe invataminte pe care le poti trage din scenele in care acestea fac terapie de cuplu. Shape le trece in revista si explica ce este gresit si ce este corect in scenele de terapie pe care le fac Joe si Love.

Unde greseste major serialul

Exemplul 1

Love: „Am avut o cearta.”

Terapeutul: „Evident. Altfel n-ati fi aici.”

Ce e gresit: In primul rand, nu-i in regula ca un psiholog sa-i raspunda clientului cu „evident”.
Raspunsul poate fi interpretat drept condescendent si brutal si reprezinta opusul a ceea ce trebuie sa fie relatia dintre terapeut si pacient. In al doilea rand, cearta nu este singurul motiv pentru care un cuplu face terapie. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro
8 Noiembrie 2021
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod