6 drame emoţionante care tulbură pe oricine



Lista lui Schindler (1993)


Răul cinematograic poate oferi câteva frisoane și senzații tari. Răul din viața reală, pe de altă parte, te poate speria la nivel foarte profund. Drama lui Steven Spielberg este o reprezentare a răului din viața reală care s-a numit Holocaust. În mod neabătut, el spune povestea lui Oskar Schindler (Liam Neeson), un om de afaceri german care încearcă să salveze viețile evreilor polonezi dându-le locuri de muncă în fabrica sa. Ralph Fiennes portretizrază inamicul lui Schindler, Amon Goth, un locotenent SS sadic, care nu are nici o remușcare privind uciderea cu brutalitate a unor oameni nevinovați.



„Lista lui Schindler” arată o mulțime de lucruri îngrozitoare și oribile care au avut loc în timpul Holocaustului, subliniind modul în care evreii au fost depersonalizaţi și trataţi ca și cum viața lor nu avea nicio valoare. Senzaţia de documentar, combinată cu o recreere de maestru a timpul și locului, ne face să ne simţim ca şi cum am fi în mod direct martorii celei mai negre perioade din istoria lumii. O scenă cu evrei înfricoșați, realizând că tocmai au fost blocaţi într-o cameră de gazare sugerează pregnant răul omniprezent care a fost în spatele Holocaustului.
Știind că acest eveniment s-a întâmplat cu adevărat și că atât de mulți oameni au fost uciși este mai tulburător decât orice ficţiune horror creată vreodată.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod