6 drame emoţionante care tulbură pe oricine

Răul cinematografic poate tulbura pe oricine. Pentru plauzibilitatea lui, în pofida faptului că la baza unui film sau a altuia stă un scenariu fictiv. Probabilitatea ca lumea pe care o ştim să evolueze către ceea ce acum sunt doar scenarii dramatice, distopice ori apocaliptice sperie.
Tulburarea cea mai apăsătoare vine, în schimb, de la filmele care se bazează pe fapte reale.

Iată o serie de filme dramatice, bazate pe cazuri reale ori pe situaţii fictive, filme care nu vă vor lăsa indiferenţi, ci vă vor emoţiona până la lacrimi.
    

Never let me go/Să nu mă părăsești (2010)


Să nu mă părăseşti începe în 1978. Dar este un 1978 diferit de al nostru, iar avertismentul de la început circumscrie cât se poate de bine premisa.
 
Într-o şcoală internat, Hailsham, copiilor li se reaminteşte cu încăpăţânare că sunt speciali.

Cu adevărat speciali. Sunt frecvent examinaţi de doctori, iau medicamente, li se trage atenţia să nu încerce vreodată să fumeze sau să ingereze alcool. Atmosfera e ciudată, iar oamenii din exterior sunt cumva reticenţi să interacţioneze cu elevii. Toţi poartă o brăţară la încheietură şi, la fiecare ieşire şi intrare din clădirile internatului, trebuie să treacă această brăţară prin faţa unui dispozitiv de înregistrare...

Încă din primele cadre, cu o Carey Mulligan matură rememorând copilăria din Hailsham, auzi cuvinte care nu par a se potrivi în context: donator, îngrijitor, compleţie.
Misterul se va dezvălui curând.  Pe măsură ce lasă în urmă adăpostul școlii și se apropie inexorabil de soarta devastatoare care îi așteaptă ca adulți, ei trebuie să facă față și sentimentelor profunde de iubire, gelozie și trădare care amenință să îi despartă. Aceşti copii sunt clone, crescuţi pentru un unic scop - acela de a fi donatori de organe...
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod