11 filme parodie. Te pun pe gânduri, dar râzi și în hohote



Everything You Always Wanted to Know About sex * But Were Afraid to Ask (1972)

Cel de-al patrulea film al lui Woody Allen e replica la cartea celebră omonimă de educaţie sexuală, foarte populară în SUA în anii '60. Filmul parodiază pe rând, în mai multe capitole - fără să fie de fiecare dată satiric - piesele lui Shakespeare, filmele lui Antonioni şi Fellini, filme americane ale momentului şi show-uri TV.

Young Frankenstein (1974)

Parodie a ecranizărilor romanelor Frankenstein şi Dracula şi a filmelor cu vampiri şi monştri în general, în regia lui Mel Brooks. Nepotul lui Frankenstein se întoarce din America anilor '70 înapoi în...
Transilvania (aici referinţa e mai degrabă la Dracula) şi va relua experimentele ce sfidează legile firii începute de bunicului său. Însă monstrul pe care îl (re)creează e mai uman decât trebuie, iar povestea are happy-end. Satira e la adresa filmelor care văd lucrurile machiavelic, făcând din monştri creaturi malefice.

Scary Movie (2000)

Ultimul deceniu a fost dominat de seria Scary Movie, ale cărei patru părţi extrem de populare parodiază horror-urile cu adolescenţi urmăriţi de ucigaşi în serie șialte filme celebre. Ponderea glumelor cu tenta sexuală e covârșitoare.
Filmele parodiate sunt "Scream", "Ştiu ce ai făcut astă vară", "Buffy, vânătoarea de vampiri", "Matrix", "Mary cea cu vino'ncoa" etc.

Iron Sky (2012)

În ultimele zile ale celui de-Al Doilea Război Mondial, participanții la un program spațial secret al naziștilor scapă de distrugere prin evadarea pe partea întunecată a Lunii. Timp de 70 de ani, naziștii construiesc în cel mai mare secret o fortăreață spațială gigantică, cu o flotă imensă de farfurii zburătoare.
Nu peste mult timp, această armată de neoprit va porni înspre Pământ, vestind întoarcerea triumfătoare a celui de-al Patrulea Reich!  în film nu e câtuşi de puţin vorba de nazişti: ei sunt doar un pretext pentru a satiriza, prin ricoşeu, apucăturile şi fixismele politicii mondiale contemporane.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod