10 filme despre femei exemplare

Amelia (2009)

Poate fi urmărit la HBO, luni, 12 martie, ora 12:50 

Teza filmului e lupta Ameliei Earhart pentru a depăşi barierele sexului slab, într-o perioadă a recordurilor şi a viselor măreţe. Filmul scoate în evidenţă un personaj ambiţios, o femeie hotărâtă să doboare recordul suprem (un zbor în jurul lumii), aflată şi într-un triunghi amoros cu George Putnam (Richard Gere), şi cu prietenul de o viaţă, Vidal (McGregor, într-o apariţie scurtă, dar bine jucată). Amelia e în plină ascensiune, iar George Putnam, editorul care l-a îmbogăţit pe Charles Lindbergh (primul aviator care a traversat Atlanticul, şi după aceea autorul unui bestseller), îi va finanţa costisitoarea pasiune a zborului cu avionul.
Teza filmului e lupta Ameliei Earhart pentru a depăşi barierele sexului slab, într-o perioadă a recordurilor şi a viselor măreţe. Filmul scoate în evidenţă un personaj ambiţios, o femeie hotărâtă să doboare recordul suprem (un zbor în jurul lumii


Diana (2013)

Filmul Prințesa Diana rememorează ultimii doi ani de viață ai celei mai îndrăgite prințese din istorie. Regizat de Oliver Hirschbiegel, filmul relatează o poveste de dragoste impresionantă, dar și felul în care printesa și-a găsit adevărata fericire, bucurându-se de simpatia unei lumi întregi prin personalitatea copleșitoare și campaniile umanitare susținute.
Naomi Watts, nominalizată la Oscar pentru rolul din Paradisul spulberat, interpretează rolul frumoasei Diana.
10 Martie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod