Frida Kahlo Salma Hayek

10 filme despre femei celebre și actrițele care le-au interpretat

Iată zece filme și zece interpretări care au meritul de a fi adus pe marile ecrane, cu acuratețe și talent, femei celebre, remarcabile în câte un domeniu.
Pictura, muzica, politica, aviația, literature le datorează foarte mult acestor femei extraordinare. Iată despre cine este vorba și ce actrițe le-au portretizat fără cusur.

Frida Kahlo/Salma Hayek

Film: Frida (2002)


Practic necunoscută în afară Mexicului până la mijlocul anilor 1980, Frida este una dintre cele mai admirate pictorițe din lume. S-au scris peste 100 de cărți, atât în engleză cât și în spaniolă, despre Frida și Diego; Serviciul Poștal al Statelor Unite a scos un timbru Frida Kahlo, ca parte al unui program de comemorare filatelică – Frida este prima femeie hispanică onorată cu dedicarea unui timbru american.

Pictorița a îmbinat sinele, artisticul și politicul într-o legătură atât de organică, de dură și de autentică, încât nu s-a mai putut face o distincție între artă și viața sa. Frida a știut să-și transforme durerile, angoasele, suferințele, obsesiile și iubirile într-unele dintre cele mai șocante, relevante și memorabile imagini cu putință.
Începând cu dificila și complexa ei relație cu Diego Rivera, soțul, dar și mentorul său, și terminând cu ilicita și controversata aventură cu Leon Trotsky, sau cu legăturile romantice și provocatoare pe care le-a avut cu alte femei, Frida Kahlo a trăit o viață îndrăzneață, prin care a sfidat prejudecățile, revoluționând arta, politica și viața sexuală.
„Frida” descrie viața Fridei Kahlo (Salma Hayek), pe care aceasta a petrecut-o deschis și fără conflicte alături de Diego Rivera (actorul Alfred Molina), acest cuplu controversat cucerind, asemenea unei furtuni, lumea artei.
10 Aprilie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod