Cum văd lumea oamenii care nu pot percepe corect culorile

Un proiect fotografic inedit ne prezintă lumea aşa cum o percep cei care suferă de Tritanopie, o afecţiune care îi împiedică să vadă culorile normal.
Davide Sasso a realizat o serie de fotografii prin care simulează realitatea aşa cum o percep cei cu Tritanopie. Imaginile publicate pe contul său de Instagram ne arată o lume mult diferită de cea cu care suntem obişnuiţi încă din primele zile de viaţă.

Tritanopia este o anomalie congenitală a vederii culorilor, caracterizată prin imposibilitatea de a distinge diverse culori ale spectrului luminos, de la albastru la verde. Există mai multe forme de deficienţe ale vederii, precum Deuteranomalia (care face ca totul să pară şters), Protanopia (care face ca totul să aibă o uşoară tentă verde) şi Tritanopia, în care predomină nuanţele verde închis şi roşu închis, notează autorul proiectului.


Doar 0,00003% din populaţia globului suferă de Monocromie, care văd totul doar în tonuri de alb şi negru, se arată pe Bored Panda.

Davide Sasso a fotogafiat mai multe locuri din Italia, precum Lavaredo, Florenţa şi Calabria, apoi a prelucrat imaginile cu filtre care simulează modul în care se vedea lumea prin ochii unei persoane cu Tritanopie. Rezultatul este straniu şi cu greu ne putem obişnui cu o asemenea reprezentare a spectrului natural de culori.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
10 Ianuarie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod