Cum să te ţină mai mult bateria telefonului? 10 sfaturi utile

Bateria mobilului se descarcă mereu mai repede decât te aştepţi. Dar poţi să reduci consumul prin câteva trucuri simple şi astfel îl vei pune mai rar la încărcat.
Enervantă treabă să vezi cum ecranul telefonului se stinge, după toate alertele prin care te-a tot bipăit că să te anunţe că mai are doar câţiva stropi de energie! Acum caută repede o priză şi stai şi aşteaptă să se încarce. Dacă ai un model mai vechi, fără Fast Charge, înseamnă că durează mai bine de două ore până când telefonul tău se încarcă complet. Iar dacă seara ţi se întâmplă să ajungi din nou la priză după ce dimineaţă aveai bateria full, e clar că trebuie să umbli puţin la setări şi să ai un pic mai multă grijă de telefonul tău.
E doar un obiect, dar, în fond, aşa cum îl păstrezi, aşa te slujeşte şi el.

Specialiştii de la liGO au realizat o platformă online interactivă, care furnizează sfaturi utile pentru modele personalizate, de la cei mai importanţi producători, precum Samsung, Motorola, LG, BlackBerry, Huawei şi Nokia.
Indiferent de marca telefonului, câteva lucruri de bază pot fi făcute de orice utilizator. Ţine cont de aceste 10 sfaturi simple şi vei vedea că poţi folosi mai mult timp telefonul:

1. Dezactivează datele mobile, localizarea GPS, WiFi şi NFC


Toate acestea permit aplicaţiilor să se conecteze la server, solicitând procesorul şi, implicit, bateria. Datele mobile, GPS-ul şi Bluetooth sunt mari consumatoare de energie, deci nu le lăsa activate când nu le foloseşti.
Dacă te afli la birou şi lucrezi pe computer sau într-un loc în care nu foloseşti mobilul, atunci dezactivează conexiunile la internet, serviciile de localizare. Nu vei mai primi notificări şi alerte, dar nici nu le vei pierde, pentru că acestea vor da năvală imediat cum vei reconecta telefonul la internet.

2. Activează modul de economisire a energiei


Cam toate modelele noi de smartphone-uri, Android sau iPhone, au o opțiune personalizată de tip Power Saver. Dacă activezi această setare, nu va trebui să te mai complici cu dezactivarea funcțiilor pe care nu le foloseşti - sistemul de operare va face automat acest lucru şi va limita aplicaţiile care rulează în background.

3. Redu luminozitatea ecranului


Display-ul este cel mai mare consumator de energie; cu cât stă mai mult timp aprins, cu atât "roade" mai mult din baterie. Intră în setări, la ecran, şi pune un interval mai scurt de autoînchidere - 30 de secunde sau chiar 15 secunde.

Cu timpul, secundele în care ecranul nu mai stă aprins atunci când nu-l priveşti se vor aduna şi se vor transforma în minute, apoi în ore. Aceste ore înseamnă tot atât timp în care vei avea baterie.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod