Cum dorm balenele? Imagini extrem de rare, surprinse de un fotograf

Se spune că știm mai multe despre cosmos decât știm despre oceanele planetei noastre.
Iar un astfel de subiect despre care oamenii de știință au mai multe întrebări decât răspunsuri este viața balenelor și mai ales despre felul în care aceste mamifere acvatice enorme se odihnesc. 

De fapt, balenele dorm? Nu este o întrebare pe care o auzi des, dar cu toate acestea nimeni nu are un răspuns clar. Asta până de curând, pentru că acum exista fotografii impresionante care demonstrează că aceste animale uimitoare dorm într-un mod cu totul deosebit.

Fotograful Franco Banfi, specializat în fotografie acvatică, a surprins o serie unică de imagini cu balene cașalot în Marea Caraibilor, aproape de Republica Dominicană.

Cașaloții s-au oprit brusc din înot și printr-o mișcare sincronizată au luat o poziție verticală pentru a se odihni.
Acest comportament a fost observat pentru prima dată în 2008, când o echipă de cercetători britanici și japonezi a întâlnit un grup de balene complet imobile. După studii ulterioare, aceștia au descoperit că balenele dorm aproximativ 7% din durata vieții, în intervale scurte de 6-24 de minute.

Descoperă câteva imagini rare cu balene care dorm.


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod