bebeluş

Cum călătoreau bebeluşii cu avionul în anii '50 - FOTO

Prezenţa unui bebeluş în avion provoacă deseori discuţii aprinse, mulţi călători reclamând că aceştia fac zgomot. Dar în anii '50 lucrurile stăteau altfel.

Un bebeluş în avion pare să fie pe locul doi în topul călătorilor nedoriţi, după terorişti; personalul de zbor primeşte deseori plângeri din partea călătorilor pretenţioşi, pe motiv că aceştia nu se pot concentra sau odihni din cauza micuţilor care plâng sau se agită, spre amuzamentul unora şi disperarea altora.

Dar în anii '50 lumea avea mai multă înţelegere şi răbdare. Copiii mici erau primiţi cu braţele deschise la bord şi chiar aveau condiţii speciale de zbor. Câteva imagini din 1953, publicate de Bored Panda, arată cum se adaptau companiile aeriene la nevoile celor mai tineri pasageri.

 

bebe

Compania British Overseas Airways Corporation (BOAC), predecesoarea British Airways, inventase un pătuţ pentru bebeluşi, folosit în zborurile lungi. La nevoie, acesta era ataşat de spaţiul pentru bagaje, deasupra scaunelor, iar micuţul călătorea liniştit şi sigur.

bebelu?

La decolare şi la aterizare, însă, bebeluşul trebuia ţinut în braţe de unul dintre părinţi, pentru siguranţă. În timpul zborului, însă, pătuţul oferea conform maxim pentru copil. dar şi pentru părinţi.

bebe avion

Companiile aeriene oferă şi astăzi astfel de pătuţuri pentru micuţi, dar acestea se ataşează acum de peretele despărţitor dintre compartimentele avionului.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
14 August 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod