Cum arăta lumea acum 100 de ani? Cele mai vechi 20 de fotografii color

de Georgiana Dorobanţu, 27 Iunie 2017

Atunci când te gândești la fotografiile vechi probabil că îți vin în minte acele imagini în alb și negru, lipsite de viață. Par să fie dintr-o lume ce nu are nicio legătură cu cea de azi.
Lipsa culorii este vinovată pentru această senzație de vechi și trist pe care o inspiră adesea fotografiile foarte vechi.

Deși este puțin cunoscut acest lucru, în urmă cu peste 100 de ani se puteau realiza fotografii color. Înainte de 1907, dacă voiai o astfel de fotografie era necesar ca un specialist să o coloreze manual. Dar doi frați francezi, pe nume Auguste și Louis Lumiere, au schimbat radical tehnica fotografică cu un proces inventat de ei pe care l-au numit Autochrome Lumiere. Folosind amidon colorat de porumb și o emulsie sensibilă la lumină, cei doi frați au putut să creeze fotografii în culori vibrante.

Procesul era dificil de realizat și destul de scump, dar cu toate acestea tehnica Lumiere a fost populară printre fotografii amatori până în 1935, când Kodak a inventat filmul Kodachrome, mult mai simplu de utilizat și mai ieftin.

Fotografiile color de acum o sută de ani ne arată lumea de atunci într-o nouă perspectivă și ne demonstrează că viața de atunci nu era chiar atât de diferită față de cum ne-am fi așteptat. 

Descoperă câteva dintre cele mai impresionante fotografii color, vechi de o sută de ani.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod