Cele mai bune seriale SF ale momentului

Iată o serie de seriale recente care ne transportă pe alte planete, într-un viitor distopic ori într-un prezent alternativ, seriale debordând de imaginaţie creatoare.

Krypton, la HBO

Serialul bazat pe personajele DC create de Jerry Siegel și Joe Shuster, Krypton, spune povestea bunicului lui Superman. 
Krypton este produs de David S. Goyer (Man of Steel, Batman v. Superman: Dawn of Justice, trilogiaThe Dark Knight) și Cameron Welsh (Home and Away, The Last Ship, Constantine). Acțiunea serialului se petrece cu două generații înainte de distrugerea planetei Krypton și prezintă povestea lui Seg-El, bunicul lui Superman. Seg luptă să apere onoarea familiei sale și săîi protejeze pe cei pe care îi iubește, toate acestea în timp ce e provocat de cunoscutele personaje DC, Brainiac și călătorul în timp, Adam Strange.

Altered Carbon, pe Netflix

Acţiunea are loc 350 de ani în viitor, când omenirea a colonizat mai multe planete. Tehnologia permite digitalizarea conştiinţei, ceea ce face posibilă transferarea ei într-un nou corp. Trupul uman nici nu mai e numit trup, ci "husă" (în engleză "sleeve"). În acest context, conştiinţa unui soldat condamnat la moarte în trecut, Takeshi Kovacs (Will Yun Lee) este transferată în corpul unui poliţist, Ryker (Joel Kinnaman). Kovacs va afla repede că cel care l-a readus la viaţă este un magnat nemuritor, Bancroft (James Purefoy), ucis în condiţii misterioase şi readus la viaţă într-o clonă cu ajutorul tehnologiei.

Here and now/Aici, acum, la HBO

Scris de Alan Ball, creatorul producțiilorSix feet under și True Blood, serialul spune povestea unei familii multirasiale, formate din: un profesor de filosofie, soția lui avocată, cei trei copii adoptați din Somalia, Vietnam și Columbia și singurul lor copil biologic. Familia lor aparent perfectă și progresivă ascunde, de fapt, niște probleme.
Unul din copii începe să vadă lucruri pe care ceilalți nu le pot vedea. 
În urma unor experiențe halucinante,Ramon, fiul născut în Columbia, începe terapia cu doctorul Farid Shokrani. Duc, adoptat din Vietnam, se bucură de o carieră profitabilă, cea de “arhitect motivațional”, dar statutul lui de burlac îngrijorează familia.

The Terror, la AMC

Inspirat de o poveste adevărată, „The Terror” se centrează pe expediția Marinei Navale Britanice într-un teritoriu neexplorat, în anul 1847, în efortul de a descoperi o nouă rută spre bogăţiile Asiei. Romancierul Dan Simmons preia evenimente şi mărturii reale ale unora dintre membrii expediţiei, dar le foloseşte pentru a crea ceea ce este până la urmă ficţiune pur-sânge. Pe lângă realismul extrem al aventurilor, romanul şi implicit ecranizarea aruncă în joc şi un element supranatural: navigatorii sunt vânaţi unul câte unul de o creatură letală. Natura ei, ferocitatea, inteligenţa şi abilitatea ei de a se camufla perfect printre gheţuri o transformă practic în personajul titular al poveştii. 

Westworld, la HBO

Un nou sezon din Westworld, serialul dramă HBO câștigător al premiului Emmy, va avea premiera luni, 23 aprilie, în exclusivitate la HBO și pe HBO GO. 
Filmul este o odisee întunecată despre apariția inteligenței artificiale și despre evoluția păcatului. 
Westworld își desfășoară acțiunea într-un parc de distracții tematic, un fel de Jurassic Park cu roboți. Este vorba despre un loc ce recreează Vestul Sălbatic cu ajutorul androizilor, ce țin locul animalelor și locuitorilor, și în care vizitatorii își pot îndeplini orice dorință de suspans și aventură.
Asta până când lucrurile iau o întorsătură urâtă, iar roboții încep să vâneze oamenii.

Into the Badlands, la AMC

„Into the Badlands” este o poveste post-apocaliptică impresionantă din punct de vedere vizual, despre supraviețuire și putere într-o societate feudală a viitorului. Sezonul 3 va avea premiera la AMC în luna aprilie.În sezonul 3, Sunny (Daniel Wu) trăiește izolat de lume, străduindu-se să aibă grijă singur de copilașul său, Henry, după moartea lui Veil. Dar când cel mic se îmbolnăvește în mod misterios, Sunny trebuie să plece – alături de Bajie (Nick Frost) – înapoi în Badlands, regiune destabilizată în urma conflicului dintre The Widow (Emily Beecham) și Baronul Chau (Eleanor Matsuura). Când un lider nomad  misterios pe nume Pilgrim (Babou Ceesay) sosește în Badlands, decis să reinstaureze civilizația Azra și să dea naștere unei noi ere a „păcii”, dușmanii de altădată trebuie să facă front comun, pentru a apăra zona.

The Handmaid's Tale/Povestea slujitoarei, la HBO

Cel de-al doilea sezon al serialului bazat pe romanul lui Margaret Atwood va avea premiera pe 26 aprilie.
Plasat într-un viitor distopic, The Handmaid's Tale ne spune povestea unei femei care este forţată să trăiască în concubinaj sub o teocraţie dictatorială. Povestea are loc într-o lume alternativă, numită Gilead, care a fost copleșită de un regim fundamentalist. Gilead a făcut parte la un moment dat din Statele Unite.
Din cauza schimbărilor climei și a unor dezastre naturale, fertilitatea a scăzut printre femei. Numai unul din cinci bebeluși supraviețuiește, așa că acest nou regim a dezvoltat un mod de a procrea în speranța că va duce mai departe rasa. Aceste noi modalități adoptate în Gilead sunt luate din niște scripturi din Biblie.

Lost in Space, pe Netflix

Serialul are premiera pe 13 aprilie pe platforma Netflix România.Remake al serialului science-fiction din anii '60, Lost in Space este povestea unei  familii care ia calea cosmosului în căutarea supravieţuirii.

Counterpart/O dimensiune paralelă, la HBO

J.K. Simmons este Howard Silk, un funcţionar mărunt într-o agenţie de spionaj dintr-o lume ce pare încă scufundată într-un sumbru Război Rece în serialul HBO „O dimensiune paralelă”. Îl vedem pe Howard îndeplinindu-şi plictisitoarele sarcini zilnice, dar totul se schimbă când funcţionarul este chemat la o întâlnire la nivel de înalt, iar şocul vine când de cealaltă parte a mesei se vede pe sine însuşi. Nu trece mult până aflăm că un eveniment din trecut a provocat o scindare a realităţii în două dimensiuni paralele unite într-un punct de trecere. Howard are un omolog (acelaşi J.K. Simmons) în cealaltă dimensiune, iar cei doi trebuie să colaboreze pentru a opri o conspiraţie gata să arunce cele două lumi în război.

Jessica Jones, pe Netflix

Sezonul 2 al serialului cu supereroina Marvel a avut premiera la începutul lunii martie. Un convingător neo-noir având ca fundal un New York alienant, serialul stă pe umerii eroinei sale, scria Cinemagia la data lansării serialului.
Mai degrabă o antieroină, Jessica dispune de o forţă ieşită din comun, dar este departe de a fi un justiţiar gata să sară în ajutorul celor slabi. Alcoolică, extrem de directă şi adesea indiferentă la ceea ce se întâmplă în jur, ea deschide o agenţie de detectivi particulari, Alias Investigations. Unicul ei scop este acela de a plăti următoarea chirie şi... următoarea sticlă de whisky. 
Aflăm curând motivul comportamentului ei antisocial: cu luni în urmă, Jessica a fost victima lui Kilgrave, un bărbat în stare să controleze minţile celor din jur. Convinsă că Kilgrave este mort, Jessica încearcă să meargă mai departe, dar în curând îşi va da seama că bărbatul este în viaţă şi că face noi victime, având planuri extrem de bine puse la punct în ceea ce o priveşte pe eroină.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod