Cel mai mic cal din lume e cât un câine: Te topeşti de dragul lui!

Un ponei de numai două luni şi jumătate care trăieşte în Franţa a devenit celebru pe internet. Este considerat cel mai mic cal din lume.
Little Bluey avea doar 2,7 kilograme la naştere, iar proprietarii săi, Wil Weijters şi Veronica Holtskot, se temeau că nu va supravieţui. La două două luni şi jumătate, el are o înălţime de numai 38 de centimetri. Acest exemplar din rasa Miniaturi Americane a devenit o atracţie locală în Aquitaine, Franţa, putând fi admirat la ferma de ponei Cremedela Miniature Horse, relatează Daily Mail.

Poneiul a cucerit inimile tuturor după ce a fost fotografiat în timp ce o fetiţă de cinci ani, Alice Daisy, se juca cu el.
Imaginile surprinse de fotograful Jeff Ross l-au făcut cunoscut în toată lumea.

Veronica, stăpâna lui, spune că Little Bluey este un animal foarte simpatic: "E un căluţ atât de drăguţ şi atât de iubitor. Aleargă după tine să-l iei în  braţe. E ca un copil. Când a venit pe lume era atât de mic încât am crezut că n-o să trăiască."

"Am avut ponei de mult timp, am căutat prin toată America, dar n-am auzit niciodată să fie unul atât de mic. El este special şi suntem încântaţi să-l avem.
Ar trebui să primi o ofertă foarte specială ca să-l dăm de la ferma noastră"
, a mai spus femeia în vârstă de 56 de ani.

Naşterea a fost un test greu pentru Little Bluey şi din fericire l-a trecut cu bine, în ciuda staturii sale mici. Singura problemă medicală cu care a venit pe lume este cataracta. Căluţul are nevoie de o operaţie la ochi, pe care doar doi veterinari din Franţa o pot face. "Suntem foarte mulţumiţi că prima intervenţie a fost un succes deplin. Acum aşteptăm să îl opereze şi la ochiul stâng.
S-a născut practic orb, aşa că pentru el să-şi capete vederea este un lucru minunat"
, a explicat Veronica Holtsko.

Iniţial, poneii se numărau printre cele mai scumpe cadouri pe care le puteau primi casele regale. În timpul Primului Război Mondial, numărul acestora s-a redus dramatic, oamenii fiind nevoiţi să-i sacrifice şi să-i mănânce din cauza foametei. Câteva exemplare au fost luate în America, unde s-au înmulţit şi au fost redenumite Miniaturi Americane, notează Daily Mail.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod