Cea mai frumoasă furtună din lume văzută vreodată. Imaginile sunt incredibile!

Un fotograf pasionat de fenomenele meteo extreme a surprins câteva cadre spectaculoase în timpul unei furtuni din statul american Dakota de Sud.

Cei mai mulţi oameni fug din calea furtunilor, dar Marko Korošec se duce direct spre ele. E vânător de furtuni şi adoră să le urmărească pentru a face fotografii.

Korošec este fascinat încă din copilărie de acest furtuni: "De când eram mic sunt pasionat de meteorologie şi de fotografie. În primii ani de şcoală, aveam deja câteva instrumente pentru observarea fenomenelor meteo. Pasiunea mea a crescut de atunci şi am descoperit cele mai interesante momente care au loc în timpul furtunilor de zăpadă devastatoare şi a furtunilor de primăvară etc", scrie Marko pe site-ul său.



Într-o vară, Korošec a urmărit o furtună de tip supercell în Dakota de Sud. Ceea ce americanii numesc supercell este o furtună caracterizată de prezenţa unui mezocilcon, adică a unui nor rotund care se învârte deasupra pământului, asemenea unei tornade.

Când condiţiile meteo permit, o furtună de tip supercell poate avea loc oriunde în lume, dar sunt mai frecvent întâlnite în partea centrală a Statelor Unite. Considerate cele mai rare furtuni cu fulgere, acestea pot atinge un nivel sever, iar norii uriaşi pot acoperi o suprafaţă de până la 32 de kilometri pătraţi.

Marko a avut şansa de a fotografia o superfurtună în Dakota, iar prietenul său, Jonathan Wennström, a montat imaginile într-un GIF animat care a devenit viral pe internet.
Merită să urmăriţi clipul cu volumul mărit, pentru a auzi şi tunetele inconfundabile ale furtunii!

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
4 Octombrie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod