Experiment importanta somnului

Ce se întâmplă cu faţa ta, în funcţie de cât dormi? Un experiment inedit!

Dacă tot nu eşti convinsă de importanţa pe care o are somnul, iată un experiment care îţi arată clar că atât sănătatea cât şi aspectul fizic au de suferit când nu dormi suficient.
Nu există niciun dubiu că somnul are o importanţă crucială atât pentru sănătatea întregului corpul, dar şi pentru modul în care arată tenul nostru. Acest experiment care a fost realizat recent şi citat de BrightSide ne arată încă o dată ce impact negativ are lipsa somnului asupra aspectului fizic.

Sarah Chalmers este o britanică de 46 de ani care a fost de acord să participe la un experiment legat de efectele privării corpului de somn. Specialiştii au analizat modul în care arăta tenul femeii înainte de efectuarea acestui experiment şi apoi după ce s-a încheiat el.
Efectele negative pe care lipsa de somn le-a lăsat pe tenul femeii sunt vizibile cu ochiul liber.

"Arătam mult mai bătrână de 46 de ani. Ochii mei aveau cearcăne adânci, iar pielea era total lipsită de vitalitate şi strălucire, cu porii dilataţi care se vedeau de la o distanţă foarte mare. În plus, îmi apăruseră şi câteva pete pe bărbie. Eram obosită tot timpul şi foarte irascibilă. Uram să mă privesc în oglindă", a mărturisit femeia.

În fotografia din stânga, efectul benefic al celor opt ore de somn pe noapte îşi lasă amprenta asupra tenului femeii care arată proaspăt.

În schimb, în poza din dreapta, Sarah arată mult mai în vârstă, iar de vină sunt cele 6 ore de somn pe noapte.



Cum s-a desfăşurat experimentul?


În prima fază a experimentului, Sarah a dormit doar 4 ore pe noapte. Chiar dacă nu se simţea foarte obosită în ziua următoare, ea a mărturisit că după ora 15:00 după-amiaza nu mai avea deloc energie şi simţea că pluteşte, fără să se poată concentra.

În cea de-a doua fază a experimentului, Sarah a dormit între 5 şi 6 ore pe noapte pe parcursul unei săptămâni. Pe la jumătatea săptămânii a început să constate că era din ce în ce mai obosită şi era tentată să mănânce foarte multe dulciuri pentru a avea energie.

Şi poţi să vezi în fotografia de mai jos cum arăta tenul ei:

Experiment somn


În ultima fază a experimentului, Sarah a beneficiat de un program de 8 ore de somn pe noapte, iar beneficiile s-au făcut simţite foarte rapid. Într-o singură săptămână, problemele cu tenul au dispărut, ea a început să aibă mai multe energie şi să nu mai fie atât de irascibilă. Efectele le poţi vedea în fotografia de mai jos:

Experiment somn

3 Noiembrie 2016
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod