Weekend-ul filmelor europene

Weekend-ul acesta esti asteptata la Muzeul Taranului Roman pentru un maraton al filmelor europene, in cadrul Festivalului Filmului European...
Weekend-ul acesta esti asteptata la Muzeul Taranului Roman pentru un maraton al filmelor europene, in cadrul Festivalului Filmului European. Sambata poti urmari filmele "Ingeri orbiti" si "Obiecte pierdute", iar duminica filmele "Fiecare a saptea persoana", "Maestrul" si "Fadourile".

Sambata, 10 mai


"Blinde engle" / "Ingeri orbiti"

Regia si scenariul: Jon Bang Carlsen
Imaginea: Michael Buckley, Jon Bang Carlsen
Montajul: Mette Zeruneith, Miriam N?rgaard
Muzica: Hans-Erik Philip
Cu: Rune T. Kidde, Bonnie Mbuli
Distribuit de: C&C Productions ApS

Ingeri orbiti este o incercare profunda si ironica de a capta experienta cuiva care nu poate vedea lucrurile asa cum sunt decat prin ochii altcuiva. Este un amestec de fictiune si documentar care vorbeste despre dragoste si gravitatie.


Un nevazator european zboara in Africa de Sud pentru a face (pentru ultima data) parasutism, un sport pe care-l indragea nespus inainte de a ramane fara vedere. Ajuns in Africa, plateste o localnica sa-l ajute sa ajunga in varful muntelui si sa-si indeplineasca astfel visul de a zbura. Emotia de a privi lumea prin ochii ei este atat de puternica, incat se indragosteste de ea. Raceala cu care ceilalti localnici trateaza relatia ei cu un strain o determina pe femeie sa ia parte la planul excentric al barbatului de a parasi aceasta lume asemeni unor ingeri orbi.

Ingeri orbiti - 10 mai, ora 19.00
Documentar - Danemarca, 2006, 90 minute
Muzeul Taranului Roman

"Obiecte pierdute" / "Lost and found"

Director artistic: Nikolaj Nikitin
Distribuit de: Bavaria Film International

Obiecte pierdute este un proiect initiat de Fundatia Culturala Federala Germana, care reuneste scurtmetrajele a sase regizori din Europa de Est: Stefan Arsenijevic (Serbia-Muntenegru), Nadejda Koseva (Bulgaria), Mait Laas (Estonia), Kornél Mundruczó (Ungaria), Cristian Mungiu (Romania) si Jasmila Žbanic (Bosnia-Hertegovina).

Proiectul pleaca de la ideea ca sentimentul unei legaturi date de apartenenta la aceeasi generatie poate deschide noi perspective asupra traditiilor, istoriei si a experientelor personale, care transcend granitele nationale.

1.
"Ritualul" ("The Ritual") - Bulgaria
Scenariul si regia: Nadejda Koseva
Intr-un sat din Bulgaria, parintii lui Georgi ii organizeaza o mare petrecere de nunta. Desi oaspetii sarbatoresc deja, personajele cele mai importante - mirele si mireasa- lipsesc.

2. "Curcanii nu zboara" ("Turkey girl") - Romania
Regia si scenariul: Cristian Mungiu
Mama Tatianei este grav bolnava intr-un spital din Bucuresti. Ca sa-i poata plati operatia, Tatiana merge in capitala, pentru a-i oferi doctorului, printre altele, si pe dragul de Truthahn, curcanul. Este inceputul unei calatorii cu mari surprize.

3. "Aniversare" ("Birthday") - Bosnia-Hertegovina
Regia si scenariul: Jasmila Žbanic
Dunja si Ines, doua eleve de zece ani, locuiesc in Mostar. Ele nu s-au intalnit niciodata din cauza raului care strabate orasul.
Dar, in vara anului 2004, podul distrus in timpul razboiului se redeschide.

4. "Tacere de scurta durata" ("Short lasting silence") - Ungaria
Regia si scenariul: Kornél Mundruczó
Un expert in problemele sinucigasilor si sora lui se revad dupa foarte multi ani, dupa moartea mamei lor. Pe masura ce timpul petrecut impreuna se scurge, cei doi se confrunta cu trecutul comun.

5. "Fabuloasa Vera" ("Fabulouse Vera") - Serbia-Muntenegru
Regia si scenariul: Stefan Arsenijevic
Ziua de lucru a Verei, vatman, se scurge monoton. Pana cand pierde controlul tramvaiului si doar un politist curajos poate preveni dezastrul...

6. "Gene+Ratio" (animatie), Estonia
Regia si scenariul: Mait Laas
Un arhitect incearca sa-si ajute sotia la nastere si porneste astfel intr-o calatorie fantastica in care traieste tot felul de experiente extraordinare, intre stele si mare.

"Obiecte pierdute" - 10 mai, ora 21.15
Romania/Germania/Bulgaria/Ungaria/Estonia/Bosnia-Hertegovina/Serbia-Muntenegru, 2005, 99 minute
Muzeul Taranului Roman
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod