Weekend prelungit

Weekendul acesta incepe de vineri! La Muzeul Taranului Roman ai pentru vineri, 28 martie, vernisajul "George Chirovici" - expozitiei de pictura si grafica. Sambata mergi la Zilele Cinematografului Portughez, iar pentru duminica, cei de la Teatrul Masca ti-au pregatit o intalnire cu "Clovnii".
Weekendul acesta incepe de vineri! La Muzeul Taranului Roman ai pentru vineri, 28 martie, vernisajul "George Chirovici" - expozitiei de pictura si grafica. Sambata mergi la Zilele Cinematografului Portughez, iar pentru duminica, cei de la Teatrul Masca ti-au pregatit o intalnire cu "Clovnii".

"George Chirovici" - expozitie de pictura si grafica

Muzeul Taranului Roman va invita la vernisajul expozitiei de pictura si grafica "George Chirovici", care va avea loc vineri, 28 martie, ora 17.00, in Sala Irina Nicolau.

Expozitia marcheaza 40 de ani de la disparitia artistului si reuneste, alaturi de picturi, schite, desene si acuarele, lucrari nefinisate, care dau o nota de familiaritate.
Tablourile sale se intalnesc mai ales in colectii particulare. Este o pictura cu care te imprietenesti si locuiesti.

George Chirovici, un subtil acuarelist, este cunoscut ca pictorul troitelor, dar a explorat o tematica mult mai larga legata de viata taranului, natura, peisaje meditareneene si pitoresc urban. De asemenea, Chirovici a fost si unul din reprezentatii de seama ai artei afisului in Romania, iar activitatea sa artistica include si proiecte de amenajari de spatii publice, scenografie de teatru si opera, machete de timbre, bancnote si medalii.
 
Vernisaj "George Chirovici - expozitiei de pictura si grafica"
Vineri, 28 martie, ora 17.00
Muzeul Taranului Roman
Expozitia va fi deschisa pana pe 17 aprilie, de marti pana duminica, de la 10:00 la 18:00.
Intrarea libera.

"Misterul drumului de Sintra"

Institutul Cultural Roman, in cadrul Zilelor Cinematografului Portughez, te invita duminica, 30 martie, sa vizionezi filmul "Misterul drumului de Sintra" in regia lui Jorge Paixao Da Costa.

Doi scriitori, Eca de Queiroz si Ramalho Ortigao, creeaza in vara anului 1870 un roman politist de exceptie.
Crima pusa pe hartie de catre cei doi prieteni se transpune pe strazile Lisabonei. Oare chiar exista un mister? Oare Ramalho chiar a fost rapit? Oare capitanul Rytmel chiar a fost asasinat? Acestea sunt indoielile lui Eca, care a acceptat provocarea lui Ramalho de a scrie impreuna un foileton pentru ziarul Diario de Noticias. Indoiala intre fictiune si realitate sustine conflictul dintre cei doi autori, care ajung sa simtaa pe propria piele dimensiunea reala pe care a luat-o povestea.
 
  • Regia: Jorge Paixao Da Costa
  • Scenariul: Tiago Borralho, Mario Botequilha

"O Misterio da estrada de Sintra" ("Misterul drumului de Sintra", aventura, 2007)
Sambata, 29 martie, ora 18.00
Institutul Cultural Roman (Aleea Alexandru nr.
38, Bucuresti)
Intrare libera

"Clovnii" la Teatrul Masca

Chiar crezi ca la diverse party-uri ai intalnit cu adevarat clovni?! Ei, afla ca te inseli! Clovni? Paiate? Poate, dar cata generozitate si cata inteligenta se ascund in spatele nasului rosu! La "Masca" ei ne provoaca la un recital de comedie. (www.masca.ro)

  • Regia: Mihai Malaimare
  • Scenografia: Sanda Mitache
  • Coregrafia: Ioan Tugearu
  • Muzica: Paul Urmuzescu

Distributia:

Sorin Dinculescu, Magda Francu, Dora Iftode, Cosmin Cretu, Ana Daponte, Nicolae Punga, Aurel Sorin Sandu, Valentin Mihalache, Alina Craita, Ana Turos, Laura Dumitrascu.
"Clovnii"
Duminica, 30 martie, ora 20.00
Teatrul Masca (Bulevardul Uverturii nr. 70-72, Bucuresti)
Sector A: 17 RON (Reducere 50% pentru elevi, studenti, pensionari)
Sector B: 10 RON (Reducere 50% pentru elevi, studenti, pensionari)
Pretul unui bilet pentru copiii este de 5 lei.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod