Weekend cu circ si teatru

Weekendul acesta nu rata spectacolul de teatru "Dansand pentru zeul pagan" de la Teatrul National si, mai ales, nu rata programul grandios de circ din cadrul editiei a VIII-a a Galelor Circului.

"Dansand pentru zeul pagan" de Brian Friel&c
Ne aflam intr-un mic sat irlandez, intr-o zi calda de la inceputul lui august 1936. Vremuri grele pentru Irlanda acelor ani. Michael isi aduce bine aminte... E sarbatoarea de Lughnasa, straveche ceremonie inchinata zeului celtic al recoltei. Nucleul piesei este dat de intalnirea plina de viata si cat se poate de reala cu femeile din familia Mundy si cu barbatii a caror prezenta le afecteaza si le schimba destinele...

"Brian Friel vorbeste despre viata la tara si singuratatea asumata. Despre viata casnica si virtutile imaginatiei. Despre femeie si aspiratiile ei legitime.
Despre salbaticiunea ascunsa in fiecare dintre noi. Despre misionarism si despre naivitatea barbatului si destinul lui dramatic in lumea de dincolo de gardul casei parintesti." Ion Caramitru

Distributia:

Jack: Mircea Rusu
Kate: Vivian Alivizache
Maggie: Carmen Ionescu
Agnes: Carmen Ungureanu
Rose: Tania Popa
Chris: Rodica Ionescu
Gerry: Gavril Patru
Michael: Liviu Lucaci

Regia: Lynne Parker
Traducere: Violeta Popa
Scenografie: Stefania Cenean
Coregrafie: Bloomer Muirne
Light design: Lucian Moga

"Dansand pentru zeul pagan" de Brian Friel
Sambata, 1 martie, ora 18.30
Teatrul National Bucuresti (Sala Mare)
Durata spectacolului: 2 ore si 20 minute, cu pauza
Pret bilete: 23 RON; 18 RON; 10 RON; 6 RON

Galele Circului, editia a VIII-a
In anul acesta, contextul clasic prin excelenta al desfasurarii Galelor Circului va prinde o nuanta regizorala si artistica menita sa accentueze modernizarea acestui eveniment.
Imaginatia efervescenta a unui copil va face ca lumea papusilor sale, o lume plina de personaje misterioase, magicieni, acrobati, dresori si comici, sa prinda viata.

Aparitii, disparitii, levitatie, prestidigitatie, iluzionism si eterna intrebare "Dar pe asta cum a facut-o?", sunt cateva din secretele bine pazite de cehul Karel Bush. Artistul detine Rangul I in Ordinul International al Artistilor Magicieni, un premiu obtinut pentru dezvoltarea artei magiei, pe langa acestea fiind declarat de doua ori artistul anului in Germania, iar in 2001 a cucerit titlul de "Magicianul Anului", la nivel mondial.

Din Kirghizstan sosesc acrobatii pe cai si sarma inalta – trupa Eshimbekovii. Figurile aproape imposibile, executate in galopul ametitor al cailor iuti de stepa, fac sa creasca nivelul adrenalinei, insa ultimele doze vor fi administrate de Stefan Plesoianu, dresorul roman ce a pregatit doua momente speciale.
Numarul de feline cu care lucreza a crescut exponential, asa ca daca Galele au ajuns la editia cu numarul VIII, atunci si superbele animale care vor intra in arena vor fi tot opt: doi lei albi, doi tigrii albi, doi tigrii siberieni si doi tigri bengalezi.

Aceasta combinatie exotica de animale creste nivelul de spectaculozitate al dresurii, dar si gradul de periculozitate al acesteia, prin introducerea in arena, alaturi de celelalte animale, a celor doi tigrii siberieni, specie care nu ezita niciodata sa-si manifeste agresivitatea.

A doua aparitie din program este cea in care evolueaza impreuna cai si camile, dresura realizata special pentru aceasta editie de Gala. La capitolul debut se afla dresura de caini a ucrainiencei Ludmila Ghyreva, iar compatrioata sa, Oksana Vygornytska, castigatoarea medaliei de aur la Festivalul International de la Budapesta, va prezenta un inedit moment de poze de balet clasic cu o lama alba, dar si o dresura de lame si caini Collie.
(www.circulglobus.ro)

Regia, scenariul si designul de lumini: Brindusei Novac
Costumele: Ama Butoiescu
Coregrafia: Alice Visan, Ama Butoiescu
Scenografia: Vlad Gabrielescu, Alice Mihai, Noni Molete
Muzica: Tica Alexe
Regia tehnica: Marian Peter, Gheorge Nastase, Mariana Ionescu, Augustin Pokluda
Gazde: Manuela Harabor, Anca Sigartau, Silviu Biris si Razvan Oprea

Galelor Circului, editia a VIII-a
Duminica, 2 martie, orele 15.00 si 18.30
Circul Globus (Aleea Circului nr. 15)
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod