Week-end cu jazz, haine de fițe și restaurante cool

Week-end-ul ăsta ori luați la pas restaurantele și barurile cool din București, ori aruncați un ochi prin dulapurile unor editori fashion, ori mergeți la Gărâna la Festivalul de jazz, ori…

Week-end-ul ăsta ori luați la pas restaurantele și barurile cool din București, ori aruncați un ochi prin dulapurile unor editori fashion, ori mergeți la Gărâna la Festivalul de jazz, ori…

Something Special Sexy Wonderful | Vara lucrurilor călătoare

Patru fashion editori din Bucureşti nu îşi mai încap în piele de bucurie fiindcă se vor întâlni în mansarda librăriei Bastilia, sâmbătă şi duminică, acolo unde plănuiesc să arunce în vârtejul aventurilor piese de vestimentaţie, accesorii şi reviste de modă din dulapurile proprii. Ei sunt Diana Ioana Mărăşoiu, Mirela Petre, Monica Georgescu și  Aveţi Şi Pe Roz.

Coming Out Of The Closet se află la prima ediţie şi a fost creat cu scopul de a readuce la viaţă haine fermecate şi accesorii uitate în dulapul bloggerilor de modă sau al fashion editorilor din România.

Programul este:

Sâmbătă, 14 iulie: 17.00 - 21.00

Duminică, 15 iulie: 11.00 - 13.00

***

Minicinema

În fiecare week-end din luna iulie, Cinemateca Română prezintă, în cele două săli ale sale – Cinemateca Eforie (Sala Jean Georgescu, Str. Eforie nr. 2) şi Cinemateca Union (Sala Paul Călinescu, Str. Ion Câmpineanu nr. 21) – filme pentru copii şi adolescenţi, producţii recente reunite sub titlul generic „Minicinema”. Preţul biletului – atât pentru copii, cât şi pentru părinţi – este de 5 RON.

Programul proiecțiilor din aceste week-end:

Cinemateca Eforie

Duminică, 15 iulie, orele 12:00 şi 14:00

MIA ŞI MIGOU / MIA ET LE MIGOU

Franţa-Italia, 2008 / color / s.rom. / Film de animaţie

R: Jacques Remy Girerd

După moartea mamei sale, mica Mia pleacă din satul ei natal în căutarea tatălui său, care lucrează pe un mare şantier, unde se construiesc hoteluri luxoase, în locul unei superbe păduri tropicale, plină de creaturi fantastice.

Cinemateca Union

Sâmbătă, 14 iulie, ora 12:00

Duminică, 15 iulie, ora 12:00

DESPRE APĂ / UBER WASSER

Austria-Luxemburg, 2007 / color / s.rom.

/ Documentar educaţional

R: Udo Maurer

Un film documentar despre lupta pentru apă, străvechea sursă a vieţii, în diferite colţuri ale lumii.

***

Noaptea albă a localurilor cool

De ziua Franței, sau mai exact în noaptea cu pricina, sunteți chemate la boicotarea localurilor din Centrul istoric și la întrecere în găsirea și „ștampilarea” locurilor cool din București.  KoolHunt e o vânătoare de comori,  iar „comorile” sunt toate consumabile, bunătăți de băut, de mâncat și de… aplaudat în localurile de top ale Bucureștiului. O noapte în care vor fi deschise cafenele, ceainării, restaurante și nu numai – pentru insomniaci, gurmanzi, hedoniști și connoisseuri ai Bucureștiului cool.

Pe 14 iulie, de la 22:00 la 4:00, Raluk iti face program de coolhunter.

Fiecare local selecționat vă oferă o bautură sau un preparat din meniu, din partea casei. Tot ce trebuie să faceți este să vă lăsați ștampilați cu una dintre inițialele programului. Cel puțin o ștampilă trebuie să aveți ca să puteți intra la petrecerea finală din Madame Pogany. Detalii pe Koolhunt.Raluk.ro

***

Festivalul de jazz de la Gărâna

Aflat la a XVI-a ediție, Gărâna Jazz Festival se desfășoară în perioada 12-15 iulie, în Poiana Lupului (Gărâna). În program sunt: expoziții, lansări de carte, posibilă lansare de album Alexandru Andrieș, concerte Slawek Jaskulke, John Scofield's Hollowbody Band, Adrian Gaspar Trio, Mario & The Teachers, Portico Quartet, Edgar Knecht Quartet, Brink Man Ship feat. Nils Petter Molvaer, Tord Gustavsen Quartet, Dave Holland Prism, Kuara, Emy Dragoi & Jazz Hot Club de Roumanie, Eugen Gondi Trio, Bugge Wesseltoft & Friends, Carlos Bica - Azul, Marc Ribot y Los Cubanos Postizos.

Biletele se achiziționează înainte de concerte, începand cu orele 16.00, și costă 60 ron/zi.

Un abonament: 200 ron/4 zile. Copiii sub 14 ani au intrarea gratuită.

Mai multe de și despre mine, pe Dollo zice bine

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod