Votăm sau emigrăm?

La finalul acestei săptămâni se întâmplă două chestii care țin de alegerile personale. Un târg de job-uri în străinătate și alegerile locale pentru stabilirea primarilor și consiliilor

La finalul acestei săptămâni se întâmplă două chestii care țin de alegerile personale. Un târg de job-uri în străinătate și alegerile locale pentru stabilirea primarilor și consiliilor locale. Teoretic una nu o exclude pe cealaltă, dar viața ne arată că în general oamenii care au de gând să-și caute soarta în alte țări nu prea se sinchisesc de cine le gospodărește țara sau urbea pe care o lasă în urmă.

***

Job-uri în Marea Britanie

Dacă sunteți genul care caută de lucru afară, nu ezitați săptămâna asta să vă faceți un CV în engleză și să-l trimiteți până sâmbătă la adresa info@happysummer.ro, însoțit de o fotografie recentă.

Ați putea fi chemată la un interviu pentru un job în industria hotelieră din Marea Britanie.

Hotelul IBIS Parlament din București va găzdui sâmbătă, 9 iunie, un nou târg de joburi dedicat românilor care își caută un loc de muncă în industria ospitalității în Marea Britanie. Sute de locuri de muncă în hoteluri de 3 și 4 stele, restaurante și baruri în orașe și stațiuni turistice din Marea Britanie (Anglia, Scoția, Irlanda) și în exoticele insule din Canalul Mânecii (Jersey, Guernsey și Sark) vor fi puse la bătaie la acest eveniment. Cei selectați vor putea semna un contract de muncă pentru o perioadă de 6-12 luni cu posibilitate de prelungire, ocupând unul din posturile entry și middle level oferite de angajatori: recepționer, ospătar/ospătăriță, barman/barmaniță, valet, cameristă,  ajutor de bucătar, bucătar, supervisor, șef de sală, restaurant manager, bar manager, front office manager, event manager, etc.

Candidatul ideal are între 18 și 35 ani, vorbește limba engleză avansat și are experiență relevantă în domeniul HORECA (hotel, restaurant sau catering). Candidații selectați pentru un post entry-level vor putea câștiga între 800 și 1200 de LIRE /lună (aprox.

1000-1500 EURO). Cazarea și mesele în timpul orelor de muncă sunt asigurate.

Pentru a obține unul din joburile disponibile trebuie, deci, să trimiteți un CV în limba engleză cu o fotografie recentă la adresa de e-mail info@happysummer.ro și să susțineți interviul de selecție în data de 9 iunie la Bucuresti, HOTEL IBIS, Str. Izvor Nr.82-84.

***

Voturi în România

Duminică, pe 10 iunie, alegem primarul și consilierii locali. Dacă sunteți din București veți avea mai multe buletine de vot de ștampilat, decât în orice alt oraș. Pentru că veți vota primarul de sector și consilierii locali, apoi primarul general și pe consilierii generali.

Vă recomand să nu neglijați votarea, pentru că străbunicile noastre au luptat în secolul 19 pentru drepturile astea: dreptul la muncă și dreptul la vot pentru femei.

Iar anul ăsta aveți de unde alege, pentru că avem doi „independenți” - pe primarul în funcție Sorin Oprescu - susținut de alianța USL - și pe Nicușor Dan - un matematician de 40 de ani care a fondat Asociația Salvați Bucureștiul.

PDL îl propune pe mondenul gunoier Silviu Prigoană. Mai candidează însuși Gigi Becali și chiar celebrul Irinel Columbeanu. La sectoare oferta este și mai bogată.

În principal cam toți vor să ne facă orașul mai curat, mai frumos, mai locuibil, iar pe noi mai fericite. Și toți promit rezolvarea problemei maidanezilor. Nu ne putem dori mai mult ;)

Mai multe de și despre mine, pe Dollo zice bine

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod