Violete și mașini cochete, pentru fete

O expoziție de violete africane și una de mașini vă vor ocupa timpul în primul week-end de după mica vacanță de Paște-1Mai. Dacă aveți copii îi puteți duce, tot din acest week-end, la

O expoziție de violete africane și una de mașini vă vor ocupa timpul în primul week-end de după mica vacanță de Paște-1Mai. Dacă aveți copii îi puteți duce, tot din acest week-end, la atelierele creative organizate de Librăria Cărturești.

Violete africane la București

Grădina Botanică din București, care împlinește anul ăsta 150 de ani, găzduiește începând de azi și până duminică o expoziție de violete africane, primule și alte genuri din familia Gesneriaceae. Cu ocazia asta puteți afla și ceva sfaturi de creștere și îngrijire a acestor plante, dacă vă pasionează și aveți așa ceva acasă. Sunt flori frumoase care pot fi cultivate în apartament.

Dacă vreți să aflați mai multe despre ele vizitați site-ul dedicat al Clubului român de Gesneriaceae.

Expoziția e deschisă între orele 10.00-18.00, în Grădina Botanică din Cotroceni.

***

Mașini tunate în Pantelimon

Pasionatele de automobile sunt așteptate la o altfel de expoziție „florală” :) Începând de ieri s-a deschis Expo auto show în Exporom Pantelimon. Puteți să ajungeți acolo cu mașina personală - organizatorii pun la dispoziție 1000 de locuri de parcare - dar și cu mijloace de transport în comun, de exemplu metroul până la stația Republica, de unde există un autobuz special pus la dispoziție pentru expoziția auto. Programul este până duminică, între orele 10.00-20.00.

Biletul de intrare costă 15 lei pe zi.

La Expo auto vor fi expuse mașini, evident, dar și accesorii diverse, și vor avea loc și dezbateri pe diverse teme automobilistice. Printre ele și tema „conștientizarea pericolelor la care ne expunem când mergem la un service neautorizat”. Iar ca femeie cu mașină vă pot spune că asta e o temă foarte interesantă.

***

Atelier creativ pentru copii

Pentru mame de copii creativi, Librăria Cărturești organizează la fiecare sfârșit de săptămână, până la 1 iunie, de ziua copilului, ateliere creative în care copiii sunt învățați să dea viață prin imagini eroilor din cărțile citite.

În atelierele „Povești despre copilărie” vor descoperi universul copilăriei de altădată, ilustrat în câteva dintre cele mai îndrăgite texte pentru copii, scrise de autori români: Amintiri din copilărie, de Ion Creangă, dl Goe, de I.L.Caragiale, Cel mai mare Gulliver, de Gellu Naum.

Sâmbăta asta este rândul lui Creangă.

Programele se adresează copiilor în vârstă de 6-12 ani și se desfășoară sub forma unui modul de patru ateliere, sâmbăta, de la ora 11.00, pentru copii de 6-8 ani și duminica, de la ora 15.00, pentru copii de 9-12 ani. Pe parcursul fiecărui atelier copiii vor ilustra fragmente din textele prezentate, în diverse tehnici, combinând grafica, pictura, și colajul. Atelierele sunt însoțite de proiecții de imagini.

Totul va culmina în zilele de 1 și 2 iunie când se va sărbători ziua copiilor printr-un atelier dedicat portretelor de copii, inspirat de creațiile lui Nicolae Tonitza.

Adresa atelierelor este Librăria Cărturești, Str.

Arthur Verona, nr.13-15, în mansardă. Costul este de 40 lei/un atelier de 2 ore sau 130 lei/ un modul întreg de 4 ateliere. Se aplică o reducere de 10% pentru frați. Participarea se face pe bază de înscriere prin e-mail: contact@studio-creativ.ro sau telefon 0724 569 037. Detalii aici.

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod