"Uzina de placeri S.A."

Un spectacol despre oameni singuri, tineri si batrani, care-si intersecteaza din intamplare destinele, inventand o alta realitate, jucandu-se, visand pentru a trece mai usor peste cenusiul si greul vietii...
Un spectacol despre oameni singuri, tineri si batrani, care-si intersecteaza din intamplare destinele, inventand o alta realitate, jucandu-se, visand pentru a trece mai usor peste cenusiul si greul vietii.

Asa ia fiinta, pe teritoriul unei garsoniere "de moda veche", o comunitate adorabila, extravaganta, dar autentica, al carei lider e un june cu stofa de "furios" inrudit cu Billy mincinosul dintr-o literatura candva la moda, cu eroii lui Sallinger "de veghe in lanul de secara".
"Veghea" lor are acum motivele lumii in care traim, invadata de sloganuri publicitare, amagiri gen "bingo" si linii telefonice erotice.
 
Pentru piesa  "Uzina de placeri S.A." - publicata cu titlul "Ca zapada si cei doi" - Valentin Nicolau a luat Marele Premiu pentru dramaturgie al Ministerului Culturii - "Camil Petrescu". Despre autor, criticul Nicolae Manolescu spunea: "Valentin Nicolau este, incontestabil, un dramaturg care stie cum se face o piesa, stapan pe replici, firesc in limbaj si, nu in ultimul rand, plin de idei de teatru." (www.nottara.ro)
 
Cu:
 
  • Virgil Ogasanu
  • Lucian Ghimisi / Dan Bordeianu
  • Crenguta Hariton
 
Regia: Alexandru Berceanu
Scenografia: Ina Isbasescu

"Uzina de placeri S.A." de Valentin Nicolau
Vineri, 31 octombrie, ora 19.00
Teatrul Nottara, Sala Horia Lovinescu
Durata spectacolului: 2h 30'
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod