Train delivery în Gara de Nord și jazz în Piața Enescu

Peronul 14, cel mai larg din toată Gara de Nord, devine scenă de muzică, spectacol, arhitectură și arte urbane în acest week-end. Un tren de la Remiza Specială Mogoșoaia va fi garat acolo ca

Peronul 14, cel mai larg din toată Gara de Nord, devine scenă de muzică, spectacol, arhitectură și arte urbane în acest week-end. Un tren de la Remiza Specială Mogoșoaia va fi garat acolo ca să găzduiască expoziții foto, instalații și performance în compartimente. Graffiti pe tren, party pe peron, filme de călătorie, teatru feroviar și muzica Gării de Nord prin oamenii care au cântat-o de-a lungul vremii (de la Corina Chiriac și Gabriel Dorobanțu la Rimaru și Norzeatic). Sălile de așteptare, Salonul Regal, panoul de informații nu vor lipsi din poveste.

Train Delivery este un eveniment care marchează reafirmarea Gării de Nord ca obiectiv turistic, urbanistic și cultural, o emblemă a Bucureștilor.

Train Delivery este un eveniment organizat de Street Delivery și CFR în parteneriat cu societatea civilă. Intrarea e gratuită și neîngrădită pentru toți cei care își iubesc orașul. Detalii despre program, proiecte și alte chestiuni feroviare, pe site-ul www.traindelivery.ro.

Jazz, Bluez & More

După zece zile de „sărbătoare a genului clasic“, prin Festivalul de muzică de film care se încheie în aces week-end, în grădina muzicală din Piaţa George Enescu va continua seria evenimentelor culturale în aer liber. Între 3 şi 7 iulie, publicul bucureştean este invitat la cea de-a doua ediţie a ArCuB Live Open Air – Jazz, Blues & More, singurul festival internaţional de jazz din Capitală.

După succesul de anul trecut, ArCuB vă propune o întâlnire cu nume sonore ale jazz-ului autohton şi internaţional.

Printre cei mai cunoscuţi muzicieni, care vor fi prezenţi pe scena festivalului ArCuB Live Open Air – Jazz, Blues & More, se numără Robert Mitchell, celebrul pianist şi compozitor britanic, care va concerta alături de Corey Mwamba - un muzician remarcabil, care creează ritm folosind diverse instrumente neconvenţionale, precum vibrafonul, ţambalul şi diferite instrumente electronice; marele trompetist şi compozitor polonez, Tomasz Stańko, o legendă a jazz-ului şi primul deţinător al premiului european pentru jazz; celebrul band de jazz, Medeski Martin & Wood, renumit pentru stilul neconvenţional şi spontaneitatea improvizaţiilor şi, nu în ultimul rând, James Carter, o figură emblematică a jazz-ului din întreaga lume.

O surpriză pentru iubitorii muzicii este proiectul Aleea Cosmonauţilor, lansat de Mircea Tiberian, în cadrul căruia hit-urile muzicii uşoare româneşti a anilor 60 – 70 şi memorabilele piese de cabaret din perioada interbelică vor fi readuse în atenţia publicului într-o formulă nouă de orchestrare şi interpretare.

Mircea Tiberian a atras în acest proiect inedit mai mulţi muzicieni cunoscuţi, între care contrabasistul american Chris Dahlgren şi tânăra interpretă Nadia Trohin.

Programul festivalului include, de asemenea, recitaluri ale trupelor: Sebastian Spanache Trio, Petrică Andrei Trio, Cristi Soleanu Twin Toughts International Quartet, Eugen Gondi Trio şi Three for Helen.

Concertele încep, în fiecare seară, de la ora 19.00 şi sunt urmate de recitalurile invitaţilor speciali ai festivalului. Accesul este gratuit.

Festivalul se încheie duminică, 7 iulie, cu un concert răsunător al celui mai apreciat şi mai cunoscut grup de jazz, James Carter Organ Trio, la care vor avea acces nelimitat atât fanii, cât şi cei care doresc să-i descopere muzica.

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod