Teatru și film în stradă, pe axa București-Cluj

Două dintre cele mai importante evenimente culturale ale verii încep week-end-ul ăsta, la București și Cluj. Al treilea ar fi, desigur, ziua copilului, pe care sunteți invitați s-o

Două dintre cele mai importante evenimente culturale ale verii încep week-end-ul ăsta, la București și Cluj. Al treilea ar fi, desigur, ziua copilului, pe care sunteți invitați s-o sărbătoriți ca în fiecare an pe 1 iunie :) Bucureștenii au la dispoziție, ca de 13 ani încoace, Cișmigiul copiilor.

Festivalului Internațional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!

Începând de azi, timp de patru zile, Piața Unirii, Piața George Enescu, Piața Universității, Parcul Cișmigiu, Centrul istoric și toate bulevardele centrale ale Capitalei vor fi inundate de veselie și culoare, grație celor 30 de spectacole susținute de peste 230 de artiști, din 9 ţări: Australia, Spania, Franța, Olanda, Marea Britanie, Slovacia, Belgia, Italia și România.

Câteva dintre cele mai atrăgătoare reprezentații de la B-FIT in the Street! 2014 sunt:

- spectacolul de jocuri și lumini pe apă, prezentat de Aquatique Show International, pe Râul Dâmbovița, în zona Piața Unirii;

- Hamlet, abordare inedită a piesei shakespeariene, propusă de Compania Shakespeare’s Globe;

- mișcările artiștilor din Mirror Family (Top Event Shows);

- reprezentațiile companiei Transe Express din Franța: păpușile gigantice Divas, care vor umple centrul orașului de culoare și divertisment, și trupa Celestial Carillon, care va inunda cerul cu jocuri impresionante de lumini, pentru 50 de minute.

Informații despre trupele participante, înregistrări video de la edițiile anterioare, fotografii și caietul program sunt disponibile pe site-ul festivalului.

Accesul la toate reprezentațiile din cadrul festivalului este gratuit.

Festivalului Internațional de Film Transilvania

Începe vineri, 30 mai, de la 20.45, în Piața Unirii Open Air din Cluj, cu premiera națională a filmului Philomena (regia Stephen Frears), nominalizat anul acesta la Oscar.

Până pe 8 iunie, dacă sunteți din Cluj sau doar vă aflați prin zonă, puteți vedea la TIFF: 217 filme din 55 de țări, concerte, expoziții, puteți participa la dezbateri și petreceri.

Programul poate fi găsit aici.

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod