Teatru pe pâine, timp de o săptămână

Zilele astea, până săptămâna viitoare inclusiv, Bucureștiul va fi orașul teatrului. Două festivaluri de teatru independent își vor disputa în fiecare seară spectatorii pentru piese de

Zilele astea, până săptămâna viitoare inclusiv, Bucureștiul va fi orașul teatrului. Două festivaluri de teatru independent își vor disputa în fiecare seară spectatorii pentru piese de teatru în care vor evolua deopotrivă artiști consacrați și studenți.

***

Undercloud

Până pe 13 septembrie 2012, în fiecare seară, la Clubul Țăranului (Muzeul Țăranului Român) este în plină desfășurare cea de a V-a ediție UNDERCLOUD. Festivalul de teatru independent, pune în scenă  21 de spectacole, cele mai bune producții din stagiunea prezentă a teatrelor independente din București. În fiecare seară, de la ora 19.00 și 21:00.

Anul acesta este prima ediție-concurs și totodată primul an când Festivalul are un Președinte Onorific - regizor Andrei Șerban.

Spectacole selectate sunt: „Dragonul de aur” (Premiul Juriului în Gala Absolvenților U.N.A.T.C.„I.L.Caragiale”), „Mă mut la mama”, “Refuz să cresc”, „Aplauze pentru Lena”, „Magicway”, „XXL”, „Eu și Cristina”, „Dumnezeul de a doua zi”, „Chutney”, „Forma Lucrurilor”, „Jocuri în curtea din spate”, „Fata din curcubeu”, „Three O’Clock”, „Noi 4”, „Bărbații sunt de pe Marte, Femeile sunt pe pe Venus”, „O piesă deșănțată”, „Monoloagele vecinului”, „A junk tango story”, „Trei femei înalte”,  „Actrița”,  „7 Blesteme”.

Printre teatrele care participă anul acesta se numără Teatrul Act, Unteatru, Asociația Chatarsis, Garsoniera de Cultură, Ture T, Mașina de vise, Godot Cafe Teatru, Teatrul La Masă, Teatrul nu e o clădire, Compania de Teatru D’AYA și alții.

***

Bucharest Fringe

Începând de luni, 10 septembrie, până pe 16 septembrie, Asociatia Teatrul.ro, în parteneriat cu ArCuB, organizează cel mai amplu festival de teatru independent din România: Maratonul Teatrului Independent - Bucharest Fringe, ediția a doua.

Manifestarea adună 43 de spectacole din București, Cluj, Sibiu, Tg.

Mureș, Bacău - o selecție din cele mai bune producții independente profesioniste și ale școlilor de teatru. Maratonul se va desfasura în 11 spații de joc: Godot Cafe-Teatru, Teatrul de Comedie - Sala Nouă, Teatrul Arca din cadrul La Scena, Teatrul Apropo, Teatrul Tabu/Legere Live, unteatru, Teatrul LUNI de la Green Hours, Teatrul în Culise, Club UNITER, Teatrul de Sufragerie și Sala ARCUB. Prețul unui bilet este 5 lei și se pot procura numai de la teatrele organizatoare. Juriul este publicul, care va decide câștigătorul pe baza voturilor. Zilnic vor fi și tombole cu premii pentru participanții la vot.

În cadrul Festivalului va avea loc și premiera piesei  „A Junk Tango Story”, în regia lui Chris Simion. Mai multe informații despre lista completă a spectacolelor și programarea acestora găsiți pe www.teatrul.ro.

***

Concerte de week-end:

La Arenele Romane va avea loc azi, 7 septembrie, începând cu ora 20.00, Karnivale, un concert care îmbină muzică, fachiri, picioroange, focuri de artificii, clovni şi alte elemente de „scamatorie".

Invitaţi sunt Reboot, Butch, Onur Ozer, Sis, Pushkarev şi Mano. Accesul persoanelor sub 18 ani la eveniment este strict interzis.

Sâmbătă, 8 septembrie - Smashed Mosquito, în Coyote Cafe, de la ora 23.00

Mai multe de și despre mine, pe Dollo zice bine

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod