Teatru, opereta si concert, in zi de miercuri

Tot la ora 19.00, de data aceasta la Teatrul National de Opereta Ion Dacian, va avea loc spectacolul "Voievodul tiganilor" ("Der Zigeunerbaron"), opereta in doua acte de Johann Strauss.

Ne aflam intr-un tinut din sudul imperiului austro–ungar, in prima jumatate a secolului al XVIII-lea. Dupa un lung si nedrept exil, reintors la castelul stramosilor sai, baronul Sandor Barinkay are neplacuta surpriza sa isi gaseasca proprietatea complet ruinata. Deteriorarea provocata de timp, ploi si vanturi a fost desavarsita si prin "binevoitoarea" contributie a bogatului porcar Zsupan, a carui proprietate se invecineaza cu marele castel al baronului.

Ca dreapta si eficienta despagubire pentru tot ceea ce a "imprumutat", Zsupan ii ofera lui Barinkay mana frumoasei sale fiice, Arsena.
Numai curiozitatea il va face pe Barinkay sa accepte traditionala "vedere". Insa, refuzat de capricioasa Arsena inainte ca macar sa isi fi formulat cererea in casatorie, Barinkay se retrage suparat, sa isi petreaca noaptea intre zidurile ruinate ale castelului sau.

Destinul, poate, ca recompensa pentru tot ce a patimit, ii scoate in cale pe tanara tiganca Saffi. Fermecat de frumusetea ei, Barinkay se indragosteste pe loc si o cere de nevasta. Casatoria se va face cu acordul intregii comunitati a tiganilor, care il va aclama pe Barinkay drept voievod al lor.

Razboiul vine sa tulbure vietile tuturor. Eroii nostri, raspanditi pe campul de lupta, se vor revedea intr-un final fericit, in care fiecare isi va gasi perechea dorita.

Spectacolul de opereta "Voievodul tiganilor" ("Der Zigeunerbaron"), de Johann Strauss
Dirijor: Lucian Vladescu
Regia: Razvan Ioan Dinca
Cu: Alfredo Pascu, Daniela Vladescu, Bianca Ionescu, Ernest Fazekas, Gladiola Nitulescu, Mihnea Lamatic, Claudia Maru-Hanghiuc, Cristian Caraman, Stefan Popov, Adrian Stefan, Daniel Eufrosin, Catalin Petrescu, Viorel Ciurdea
Locatie: Teatrul National de Opereta Ion Dacian (Bd.
Nicolae Balcescu nr. 2)
Data: miercuri, 6 mai 2009
Ora: 19.00
Durata spectacolului: 3h (cu pauza)
Pret bilete: Categ. I: 26,25 lei, Categ. II: 19,95 lei, Redus: 10,50 lei (elevi, studenti, pensionari, militari in termen, veterani de razboi)

Seara se incheie cu un concert de zile mari - trupa indie Amber Smith va concerta pentru prima oara in Romania, in clubul Suburbia, din Bucuresti. Show-ul va incepe la ora 22.00, iar in deschidere va canta trupa 15grade, care combina elemente de ska, indie si reggae.

Concertul Amber Smith face parte dintr-un mini turneu desfasurat la noi in tara. Pe data de 7 mai, formatia va concerta in Timisoara, iar pe 8 mai, in Cluj-Napoca.

Cea mai buna trupa de indie din Ungaria, Amber Smith combina sunete care aduc aminte de inceputul anilor '90, cu instrumentatie indie noua.
Au debutat cu "Reprint", iar pentru "Introspective", au colaborat cu Chris Brown, care a lucrat cu nume mari, precum Radiohead, Muse sau Paul McCartney. "Introspective" a fost desemnat cel mai bun album indie din Ungaria in anul 2008, primind premiul Fonogram.

Luna trecuta, formatia a lansat single-ul "Time", in prezenta a peste 1.000 de fani, concert care constituie videoclipul piesei.

Concert Amber Smith
Locatie: Club Suburbia (Str. Selari nr. 19)
Data: miercuri, 6 mai 2009
Ora: 22.00
Pret bilete: 15 lei



Pentru 6 mai, site-ul 1801.ro iti recomanda si urmatoarele evenimente:

Spectacolul "Femei"
Petrecerea VIP Party in Twice
Petrecerea ASE diem

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod