Targului International "Gaudeamus" 2008

Cea de-a cincisprezecea editie a Targului International "Gaudeamus - Carte de invatatura" va avea loc in perioada 19 - 23 noiembrie, in Pavilionul Central al Complexului Expozitional Romexpo
Cea de-a cincisprezecea editie a Targului International "Gaudeamus - Carte de invatatura" va avea loc in perioada 19 - 23 noiembrie, in Pavilionul Central al Complexului Expozitional Romexpo. Manifestarea a fost initiata si este organizata de Radio Romania, institutie care in noiembrie 2008 a implinit 80 de ani de existenta si activitate neintrerupte.

Targul International Gaudeamus Carte de Invatatura 2008 a fost inclus de Comisia Europeana in Anul European al Dialogului Intercultural. Deschiderea oficiala a editiei 2008 va avea loc miercuri, 19 noiembrie, ora 12.00.


Accesul general al vizitatorilor in incinta targului va fi permis pe baza biletelor de intrare, in valoare de 3,5 lei, care constituie totodata si suportul pentru Tombola Speciala Gaudeamus. Elevii, studentii, cadrele didactice, pensionarii, membrii uniunilor de scriitori si jurnalistii au acces gratuit.

Programul de vizitare este urmatorul: miercuri - vineri, intre orele 11.00 si 20.00, sambata, intre orele 10.00 si 20.00 si duminica, intre orele 10.00 si 16.00.

Editia 2008, derulata sub semnul Anului European al Dialogului Intercultural, propune o reintalnire cu deja traditionalele sectiuni speciale si expozitii "marca Gaudeamus", dar si cu o serie de noutati:

Expozitia "Leonardo da Vinci - Inventiile unui geniu" (nivelul 7.70) cuprinde reproduceri ale masinilor inventate, proiectate si concepute de Leonardo da Vinci, fabricate din lemn, metal si panza de specialistii de la Muzeul "Leonardo da Vinci" din Florenta, dupa schitele originale ale artistului.

Majoritatea modelelor nu au fost reproduse in timpul vietii inventatorului.
Expozitia a vizitat pana acum peste 60 de orase ale lumii, poposind in Romania la initiativa Autoritatii Nationale pentru Tineret, a asociatiei Future Networks si a Uniunii Nationale a Studentilor. Evenimentul a fost inscris de Comisia Europeana in Anul European al Dialogului Intercultural 2008 si in Anul Inovatiei 2009. In cadrul Targului GAUDEAMUS, expozitia a fost organizata cu sprijinul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania si al Autoritatii Nationale pentru Tineret.

Expozitia de fotografie "Bucurestiul meu iubit" (nivelul 7.70)

Expozitia de arta plastica Raluca Dragomir si Gheorghe Astileanu (nivelul 7.70)

Continuand traditia inaugurata la editiile precedente, Radio Romania va organiza, in cadrul standului propriu, mini-expozitia "Scriitori din Radio - Unde se scrie romaneste", cea de a doua sectiune reunind publicatii in limba romana aparute in afara granitelor tarii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod