"Tara mea cu Feti-Frumosi"

Proiectul "Anticorp" din cadrul programului "Amprenta" - Vava Stefanescu continua cu o noua interventie in spatiul public. Marti, 30 septembrie, ora 18.00, pe esplanada Teatrului National...
Proiectul "Anticorp" din cadrul programului "Amprenta" - Vava Stefanescu continua cu o noua interventie in spatiul public. Marti, 30 septembrie, ora 18.00, pe esplanada Teatrului National are loc o "Interventie publica in viitorul recent - Tara mea cu Feti-Frumosi".

"A reactiona. Reactie. Reactiv. Reactionar. Familia de atitudini tari someaza Romania. Anticorpul devine raspuns necesar. Aparatul defensiv se transforma in sistem ofensiv. Anticorpul e paradoxal si cinic.
Ma protejeaza neprotejandu-mi indiferenta. Ma apara dandu-mi un branci.

Vad in anticorp o forma a artei prompte, a artei de tensionare a conjuncturii. Arta a seismului provocat in imediat. Cultura reactiei are nevoie de exercitiul implicarii civice. Exercitiu asumat si constientizat in timpii publici prezenti. In spatii publice carismatice prin efectul de apartenenta la o actiune concertata. Anomaliile din Romania anului 2008, discursurile unor agenti patogeni socio-culturali sunt posibile pentru ca reiteram retractilitatea.


Imunizarea prin ignoranta e toxica. Virusii (Iliestii, Paunestii, Vadimii) se autoregenereaza pe fondul tacerilor, frustrarilor, amanarilor si deziluziilor noastre. Romania si-a ratat sistemul anitivirus. Deocamdata. Va invit sa va anticorpi-zati ofesniv. Sa reactionati ca sa ni se intample ceva. Jucariile sunt in mainile dumneavoastra." Mihaela Michailov

Mihaela Michailov este critic si teoretician in domeniul artelor spectacolului, dramaturg. Colaboreaza la mai multe publicatii printre care "Suplimentul de cultura", "Sapte Seri", "Noua Literatura", "aLtitudini".

In vara lui 2008 a participat la atelierul de critica de dans organizat de ImPulsTanz, fiind unul dintre cei 11 critici internationali care au acordat Prix Jardin D'Europe.

"Tara mea cu Feti-Frumosi" - Interventie publica in viitorul recent
Marti, 30 septembrie, ora 18.00
TNB, B-dul Nicolae Balcescu 2
Eveniment organizat de Centrul National al Dansului Bucuresti
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod