Tangoul argentinian pe scena de la ArCuB

dollores-benezic
dollores-benezic
Nuevo Tango Quintet şi Marili Machado vor cânta duminică, 20 octombrie, pe scena ArCuB din București (Str. Batişte nr.14) de la ora 20.00. Concertul este susținut de Ambasada Argentinei în

Nuevo Tango Quintet şi Marili Machado vor cânta duminică, 20 octombrie, pe scena ArCuB din București (Str. Batişte nr.14) de la ora 20.00. Concertul este susținut de Ambasada Argentinei în România, Institutul Cervantes și ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti.

Marili Machado este o renumită artistă din Buenos Aires, continuatoare energică a drumului deschis de Mercedes Sosa, direct influenţată de aceasta în arta sa interpretativă. O voce în vibraţia căreia răsună celebrul tango. Marili Machado nu se rezumă doar la muzica de factură argentiniană, ea iubeşte şi cântă deopotrivă variate stiluri de muzică latino-americană, acompaniindu-se graţios cu chitara şi realizând în multe dintre recitalurile sale fascinante călătorii muzicale prin America de Sud şi America Centrală.

Cântăreaţa şi actriţa, născută la Buenos Aires, a studiat canto la renumitul Teatru Colon din capitala Argentinei.

Şi-a început cariera în anii ’90, interpretând atât tango, cât şi folclor argentinian şi a participat, în calitate de solistă la numeroase turnee în afara Argentinei (cu „Forever Tango“ în SUA – 1996, cu orchestre de tango conduse de Orlando Tripodi şi Osvaldo Montes în Japonia, Korea, Franţa, Austria, Germania etc.).
În 2007, a participat la Festivalul Musiques du Monde (Spania). A imprimat cinci discuri împreună cu Los Laikas şi cu Orlando Tripodi la RCA Discos. A făcut parte din distribuţia mai multor spectacole: „Che, el musical argentino”, regia Daniel Suarez Marzal (2009), „El conventillo de la paloma”, regia Santiago Doria (2010) şi „La novicia rebelde” , regia Jonathan Butterel (2011).

Nuevo Tango Quintet din Timişoara (Alin Stoianovici – acordeon cromatic, Lucian Petrila - vioară, Roxana Yvonne - Coşereanu - pian, Ion Dorobanţu - chitară, Johnny Bota - contrabas) este una din acele fericite întâlniri între muzicieni, prin care tangoul reînvie în  atmosfera atât de încărcată de sunete a secolului XXI.

Cinci muzicieni cu structuri şi temperamente, pe cât de diferite pe atât de fascinante, se întâlnesc cu muzica marelui compozitor Astor Piazzolla şi cu tangoul argentinian. Cu experienţe şi studii muzicale complexe, membrii Nuevo Tango Quintet au ajuns la concluzia că această muzică îi reprezintă în mare măsură, încercând să continue şi să aprofundeze relaţia cu tango-ul european, stabilită în spatiul interbelic românesc. Genul Nuevo Tango nu se rezumă doar la muzica lui Piazzolla.
El este un complex creuzet stilistic, în care muzica clasică şi improvizaţia de factură jazz sau folclorică, cu rezonanţe de rock sau romanţă se îmbină armonios.

Biletele pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete ArCuB (Str. Batişte nr. 14), online pe bilete.arcub.ro si www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio (semnalizate Bilete.ro) şi în Magazinele Germanos. Costă: 35,00 lei (Categoria I) şi de 26,50 lei (Categoria II). Elevii şi studenţii, care se prezintă la Casa de bilete ArCuB cu legitimaţiile, pot achiziţiona bilete la preţul de 15,90 lei.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod