"Stop It! Fara animale salbatice in circuri!"...

... acesta este unul dintre evenimentele pentru care merita sa iesi din casa in acest weekend.
... acesta este unul dintre evenimentele pentru care merita sa iesi din casa in acest weekend. Si, daca-ti mai spun ca tot in aceste doua zile ii poti admira pe Mihai Petre si pe Elwira Duda, sau ca poti merge cu cel mic la teatru, atunci consider ca ti-am facut planul pentru acest sfarsit de saptamana.

Asadar, asa cum iti spuneam si mai sus, sambata, 6 februarie 2009, de la 18:00 la 20:00, bucurestenii sunt invitati cu mic, cu mare sa participe la un eveniment care are ca scop aducerea in prim-plan a situatiei reale a animalelor de circ, in cadrul campaniei "Stop It! Fara animale salbatice in circuri!"

Reprezentantii VIER PFOTEN, imbracati in costume reprezentand animale salbatice, vor incinge atmosfera pe patinoarele Bucurestene. Ei vor cere celor prezenti sa semneze cartonasele rosii, semnaturi ce vor ajuta la schimbarea legislatiei actuale. Desi atmosfera va fi la prima vedere una asemanatoare celei de circ, mesajul acestei campanii este unul cat se poate de serios.
De fapt, ideea intregului spectacol este aceea de a atrage atentia publicului asupra a ceea ce se intampla cu animalele de circ in spatele cortinei, atunci cand ele nu se afla pe arena.

Desi la prima vedere lumea circului este una fascinanta, in care animalele fac acrobatii in lumina reflectoarelor parand fericite si sanatoase, realitatea este cu totul alta, in spatele cortinei peisajul fiind unul zugravit in culori sumbre: animalele sunt de cele mai multe ori tinute in custi neincapatoare, obligate sa faca diferite acrobatii pe care niciodata nu le-ar face in mediul lor natural.

Acrobati, clovni si magicieni ii incanta pe cei mici si pe cei mari, iar publicul este fascinat de animale. Pentru foarte multi, leii, elefantii, girafele sau ursii sunt doar o parte dintr-un spectacol frumos, cu multe lumini, in care animalele sunt fericite. Este gresit. In realitate, folosirea animalelor salbatice in circuri este o cruzime fata de acestea.

In aceeasi zi, incepand cu ora 11.00, la Teatrul Ion Creanga se joaca piesa "De-as fi Scufita Rosie".
Spectacolul propune o varianta moderna a cunoscutului basm scris de Charles Perrault si Fratii Grimm, in care Aniel, o tanara pasionata de Internet, isi doreste si reuseste sa devina Scufita Rosie.

Spectacolul, o calatorie in timp si imaginatie, ne poarta in atmosfera unui orasel de provincie a carui viata tihnita este tulburata de aparitia unui strain ce seamana uneori cu un lup. In 2004 spectacolul a primit "Premiul pentru cel mai bun spectacol" - acordat de festivalul de Teatru de la Piatra Neamt.

In 2006 spectacolul a primit "Premiul pentru cel mai bun spectacol" acordat de Festivalul International de Teatru pentru Copii "100, 1000, 1 000 000 de povesti", editia a II-a – Teatrul Ion Creanga

Nici ziua de duminica nu te lasa sa stai in casa, pentru ca, spre exemplu, in Liberty Center te asteapta Mihai Petre si Elwira Duda. Seara de duminica, 7 februarie, este dedicata dansului, pe ritmurile fierbinti ale muzicii sud-americane.
De la ora 18:00, vor urca pe scena dansatori profesionisti, care vor incanta spectatorii cu gratia si eleganta miscarilor, dar vor oferi si trucuri de dans celor dornici sa invete cativa pasi de dans.

Show-ul de dans va culmina cu evolutia de exceptie a a celui mai elegant cuplu de dansatori ai momentului, Mihai Petre si Elwira Duda, intr-un program artistic unic.

Tot duminica, dar la ora 19.30 si la Sala Palatului, are loc concertul-spectacol Rhythm of the Dance. De la debutul din anul 1999, spectacolul companiei de dans "Rhythm of the Dance" a fost urmarit de mai mult de 3 milione de spectatori din peste 33 de tari, fiind unul din acele show-uri care a deschis o noua era in lumea spectaolului de divertisment.

RHYTHM OF THE DANCE are o durata de doua ore si este un poem epic, ce descrie calatoria celtilor de-a lungul timpului, o incursiune stralucitoare in lumea dansurilor irlandeze.

De-acum putem spune fara rezerve ca exista trei show-uri in lume care sunt in top la acelasi nivel.
Riverdance, Michael Flatleys - Lord of the dance si Rhythm of the dance se scria in cotidianul norvegian Trondheilm Times, iar celebrul New York Times titra: "Rhythm of the dance demonstreaza ca profesionalismul impletit cu talentul, valorea si tehnica desavarsita, genereaza un spectacol pe care daca nu il vezi, vei regreta intotdeauna".

Preturile biletelor pentru spectacolul RHYTHM OF THE DANCE in Bucuresti sunt:

  • VIP - 200 lei
  • Cat I - 150 lei
  • Cat II - 100 lei
  • Cat III - 75 lei

Biletele se gasesc la: Sala Palatului, Teatrul National, Magazinul Muzica, Magazinele Diverta, Germanos, Vodafone, Librariile Carturesti, Librariile Humanitas si pe site-uri: www.biletedelatati.ro, www.vandbilete.ro, www.bilete.ro, www.blt.ro, www.eventim.ro, www.ticketpoint.ro , www.myticket.ro .
5 Februarie 2010
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod