Șofatul (nu) vă distruge ovarele, iar viteza (nu) ucide

Două știri despre șofat mi-au atras azi atenția, una prin absurdul ei și cealaltă prin faptul că demolează un mit întreținut cu succes în ultimii ani și la noi, chiar de către poliție.

Două știri despre șofat mi-au atras azi atenția, una prin absurdul ei și cealaltă prin faptul că demolează un mit întreținut cu succes în ultimii ani și la noi, chiar de către poliție.

Femeilor din Arabia Saudită le este interzis să șofeze, asta fiind doar o decizie pur masculină într-o țară dominată de religia musulmană și nu o lege. Chiar dacă regele Abdullah a încercat în ultimii ani să reformeze Arabia Saudită în sensul acordării unor libertăți femeilor - adică oferindu-le dreptul de a munci - el nu s-a pronunțat încă în chestiunea dreptului de a poseda un carnet de conducere, așa încât femeile arabe sunt în continuare împiedicate să-și obțină carnetul de șofer, și prin urmare amendate când sunt prinse la volan.

O campanie de sensibilizare a opiniei publice și a bărbaților care dețin puterea absolută acolo se va desfășura în Arabia Saudită pe 26 octombrie, dar până atunci nici tabăra masculino-religioasă nu stă cu mâinile în sân.

Mai exact, după cum citează The Guardian, un șeic a ieșit în presa arabă cu o declarație surprinzătoare. El spune că șofatul le distruge ovarele femeilor, că poziția în care stau la volan le împinge pelvisul în sus și că adesea medicii constată că „astfel de femei” aduc pe lume copii cu probleme de sănătate din cauza asta.

Șeicul nu are, evident, niște studii medicale în sprijinul acestor afirmații, dar cine are nevoie de dovezi când vorbesc oamenii Domnului, nu? ;)

Cealaltă știre vine din Franța, care a făcut un studiu de trafic.

Rezultatele au demonstrat că nu viteza ucide la volan, ci neatenția și somnolența. Mai exact, în țări precum Germania, care nu au limite de viteze pe unele autostrăzi, s-a demonstrat că numărul accidentelor nu este mai mare din această cauză, dimpotrivă. Pe când, studiul francez, spune că 40% dintre accidente se petrec din cauza monotoniei drumului (autostrăzilor în general) care-i adoarme pe șoferi sau îi face mai neatenți. Pe locul doi vine alcoolul (sau drogurile) cu 20% și abia pe locul trei viteza excesivă - cu 15%.

Nu putem decât să ne  bucurăm așadar, că trăim în România.

O dată că femeile au voie și chiar conduc mașinile, și a doua oară că nu avem prea multe autostrăzi, deci nici motive să adormim la volan de plictiseală ;)

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod