Scrie-i parlamentarului tău să abroge Legea Big Brother

În caz că nu sunteți la curent cu ultimele știri în materie de supraveghere a cetățenilor prin mijloacele moderne de comunicații, aflați că săptămâna trecută Curtea de Justiție a

În caz că nu sunteți la curent cu ultimele știri în materie de supraveghere a cetățenilor prin mijloacele moderne de comunicații, aflați că săptămâna trecută Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) a invalidat celebra Directivă europeană prin care toate statele aveau obligația să colecteze și să stocheze timp de cel puțin 6 luni datele utilizatorilor de telefonie și Internet.

Directiva a fost numită încă de la început „Big Brother” pentru că ea instituia niște mecanisme de monitorizare a tuturor cetățenilor, sub pretextul prevenirii unor eventuale acte teroriste.

Prin urmare eram considerați toți niște potențiali infractori, și monitorizați non-stop. Acest lucru încălca niște drepturi fundamentale ale omului, lucru sancționat de altfel prin această decizie a CJUE.

Partea proastă este că de la adoptarea Directivei și până la invalidarea ei au trecut deja câțiva ani, timp în care țărilor membre UE li s-a impus să adopte legi naționale prin care să aplice directiva. Ceea ce și România a făcut prin Legea 82/2012.

Acum, că directiva europeană a fost invalidată se pune problema abrogării legilor decurse din ea.

Prin urmare, mai multe organizații neguvernamentale au cerut acest lucru de la Parlament. Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului în România - Comitetul Helsinki, a conceput această scrisoare către parlamentarii români, pe care o poate trimite oricine.

Găsiți aici textul scrisorii, precum și lista parlamentarilor pe județe, astfel încât puteți să le scrieți strict acelor parlamentari care vă reprezintă. Nu vă costă nimic, ci pierdeți eventual câteva minute la birou, printre numeroasele alte click-uri pe care oricum le faceți zilnic navigând online.

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod