Săptămâna științei la București

De la inventarea roții la naveta spațială sau de la dinozauri la cum ajunge sperma să fecundeze ovulul, explicațiile științifice ale lucrurilor mici sau mari care ne înconjoară pot fi

De la inventarea roții la naveta spațială sau de la dinozauri la cum ajunge sperma să fecundeze ovulul, explicațiile științifice ale lucrurilor mici sau mari care ne înconjoară pot fi descoperite și înțelese mai bine în cadrul Bucharest Science Festival care a început azi în Capitală.

Organizat de Asociația ASUR și Parentime, festivalul, aflat la a doua ediție, pune accentul pe latura rațională a ființei, în încercarea pe alocuri disperată de a mai rupe ceva din „main stream”-ul mistic în care tineretul român e educat în ultima vreme.

Timp de o săptămână, în fiecare zi, părinții sau profesorii sunt invitați să-și ducă odraslele la diverse evenimente:

- Vizite ghidate la ROMAERO în zona dedicată reparării și testării aeronavelor.

- Originile vieții - o călătorie inspirațională prin timp și o celebrare a vieții pe Pământ.

- Sfîrșitul Dinozaurilor și Apariția Păsărilor, o călătorie în timp pentru a cunoaște pterozaurul și strămoșii păsărilor din ziua de azi: dinozaurii înaripați.

- Bricks 4 Kidz, o propunere pentru copiii între 3 și 13+ ani, un concept nou de educație creativă prin joc și construcție cu piese LEGO.

Vor construi cu piese LEGO modele motorizate fascinante.

- Cu ce se ocupă entomologia criminalistică? Cum se poate estima intervalul post-mortem? Ce sunt insectele necrofage și care este rolul acestora în cadrul investigației criminalistice?

- Cum au fost inventate lentilele de contact?

- Muzica prin tuburi polifonice. Cum călătorește sunetul? Muzica poate fi interpretată de oricine?! Chiar si un tub de plastic poate fi un instrument muzical!

- De la inventarea roții la nava spațială - Primele „vehicule" erau simple sănii trase de oameni sau, mai târziu, de animale.

Cele mai vechi dovezi datează de acum 9.000 de ani. Mai târziu, din mileniul IV i.e.n., încep să apară mărturii ale inventării și folosirii roții.

Dacă mare parte din evenimentele festivalului se adresează copiilor, de diverse vârste, Festivalul se va încheia duminică, nu înainte de a da prilejul părinților să se întâlnească în cea de-a treia ediție a Conferinței Raționalilor. Acesta este un bun prilej ca persoanele preocupate de subiectele educației, științei, secularismului și scepticismului să participe la prezentări și workshopuri care aduc în discuție probleme ale societății românești contemporane, precum mișcarea anti-vaccin, predarea științei în școală, magia și paranormalul și încearcă să ofere sau să găsească soluții pentru problemele prezentate.

Mai multe informații despre programul festivalului găsiți aici.

Intrarea este liberă la toate evenimentele din program.

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod