Săptămâna gay - cu filme și o paradă la șosea

Gay Fest 2013 a început ieri cu o discuție la SNSPA despre solidaritate și condiționările ei în societatea românească. Miercuri, în același loc de la orele 16.00, Liliana Popescu, Florin

Gay Fest 2013 a început ieri cu o discuție la SNSPA despre solidaritate și condiționările ei în societatea românească. Miercuri, în același loc de la orele 16.00, Liliana Popescu, Florin Buhuceanu, Roxana Marin și Rafael Andrade vă invită la o dezbatere despre homosexuali.

Eu nu am nimic cu homosexualii, da’ de ce trebuie să facă ăștia paradă în mijlocu’ străzii, să vadă copilu’ meu cum se țin ăștia de mână?” - este o explicație pe care probabil mulți ați auzit-o sau chiar ați rostit-o, fie că era vorba despre homosexuali, țigani sau alte minorități.

De aceea organziatorii dezbaterii vor să afle de ce e nevoie de paradele gay, de ce e nevoie să se atragă atenția?

Mai ales că în societatea românească valorile creștine sunt adânc înrădăcinate în cultură, pare că oamenii nu sunt pregătiți să conștientizeze că există semeni de-ai lor care în fiecare zi se confruntă cu comportamente al căror grad de discriminare variază de la „Dacă îl ating, se ia și la mine?”, până la „Compania noastră nu angajează homosexuali”.

Discuția va fi urmată de un film documentar despre HIV și comunitatea bărbaților gay, bisexuali și situația lor în România.

Filmul urmărește cronologic evoluția percepției sociale asupra HIV/SIDA, a demersurilor pentru îmbunătățirea acesteia, dar și pentru obținerea protecției legislative a comunităților afectate.

Seara după 23.00, în Club Control, Boulangerie - LGBT Party

Joi, 6 iunie, la Cinema Elvira Popescu, seara începe cu două scurtmetraje despre homosexualitate și se încheie cu un lungmetraj canadian din 2009 - Beyond Gay. The politics of Pride.

Vineri la același cinematograf, de la ora 17.00, puteți vedea comedia lui Almodovar - I’m so Excited! - producție Spania 2013.  Urmat de mai multe scurtmetraje.

Sâmbătă va avea loc parada anuală Gay Pride, de data asta pe un traseu modificat față de anii trecuți: Piața Victoriei-Arcul de Triumf.

Marșul diversității începe de la 17.00 și durează două ore. Dacă vreți să știți mai multe despre săptămâna diversității și despre programul pe zile îl găsiți aici.

Foto George Călin, Mediafax

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod