Samaia - The Georgian Legends

Samaia - The Georgian Legends, spectacolul ce reuneste pentru prima data cele mai bune companii de muzica si dans din Georgia, va fi prezentat in premiera mondiala la Bucuresti, marti, 29 aprilie...
Samaia - The Georgian Legends, spectacolul ce reuneste pentru prima data cele mai bune companii de muzica si dans din Georgia, va fi prezentat in premiera mondiala la Bucuresti, marti, 29 aprilie, Ziua Internationala a Dansului (UNESCO).

Pentru realizarea acestui spectacol cei mai buni artisti ai companiilor Erisioni si Sukhishvili au lasat deoparte vechile rivalitati si s-au decis sa realizeze impreuna cel mai complex show cu muzica si dansuri georgiene. Cei ce au avut initiativa infintarii acestui ansamblu sunt producatorul artistic francez Pascal Jourdan si producatorul american Jim Lowe.

Pascal Jourdan spune despre Samaia ca "...este probabil cel mai bun si mai reprezentativ spectacol pentru dansurile georgiene, o explozie de forta si energie, o legenda devenita realitate, despre care va veti aduce aminte toata viata".

Samaia este un proiect artistic unic, ce isi trage puterea din anticele povesti mitologice si culturale caucaziene.
Samaia este o calatorie catre dragostea de viata si libertate.

Numele spectacolului "Samaia" este dat de dansul ce o omagiaza pe prima femeie rege din istoria Georgiei, este vorba de regele-regina Tamar, ce era prezentata a fi "rege intre regi si regina intre regine". Regina Tamar a fost unul dintre cei mai buni conducatori politici si militari ai vremii sale (sec. 12- 13) si una dintre cele mai infocate aparatoare a ortodoxismului. Dupa moarte, Tamar a fost sanctificata de Biserica Ortodoxa Georgiana.

Riverdance din Caucaz

Inca din anul 2000, primul an de turneu, Georgian Legends s-a bucurat de un succes fulminant, multe publicatii americane si europene supranumindu-i "The Riverdance from Caucasus", specialisti spunand despre acest spectacol ca nu ar fi cu nimic mai prejos  decat "Lord of the dance" si "Riverdance".

Samaia – The Georgian Legends este un spectacol ce aduce pe scena artisti cu deosebite calitati interpretative.
Spectacolul este total, cu dansuri ale caror parti acrobatice te tin cu sufletul la gura, fascinante lupte cu sabii si melodii ce iti incanta auzul.

Samaia The Georgian Legends
Marti, 29 aprilie, ora 20.00
Sala Palatului (Strada Ion Campineanu nr. 28)
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod