Rusia, invitată de onoare la Gaudeamus

Pentru iubitorii literaturii ruse, ediția cu numărul 21 a târgului de carte Gaudeamus, care se deschide miercuri, va fi cu siguranță o surpriză plăcută. Pentru că de mâine, 19 noiembrie,

Pentru iubitorii literaturii ruse, ediția cu numărul 21 a târgului de carte Gaudeamus, care se deschide miercuri, va fi cu siguranță o surpriză plăcută. Pentru că de mâine, 19 noiembrie, Rusia va fi invitatul de onoare al târgului de carte, și va aduce la evenimentele ce se vor derula până în week-end, mai mulți scriitori, jurnaliști și muzicieni din Federația Rusă.

carte gaudeamus

Vor fi aproape 750 de evenimente culturale, număr record în istoria târgului, și invitați speciali ai celor peste 300 de expozanți, în spațiul deja consacrat târgului de carte, de la Romexpo. Programul invitatului de onoare cuprinde peste 30 de evenimente organizate în incinta târgului și în alte spații din București.

17 oaspeți din Rusia — scriitori, critici literari, editori, jurnaliști și muzicieni, nume bine cunoscute în peisajul cultural contemporan rusesc vor susține lansări și prezentări de carte, sesiuni de autografe, dezbateri și momente artistice.

De asemenea, și în acest an se păstrează tradiția donațiilor de carte pentru bibliotecile rurale. Dacă aveți acasă prea multe cărți și biblioteca v-a devenit neîncăpătoare, le puteți aduce la Gaudeamus care le colectează pentru a le dona unor localități defavorizate.

Accesul publicului în incinta târgului se va face pe baza biletelor (în valoare de 5 lei) și a abonamentelor de intrare (în valoare de 10 lei, valabile pentru toată perioada), care vor constitui totodată și suportul pentru Tombola Gaudeamus.

Marele Premiu al tombolei va fi un autoturism Dacia Logan 10 ani, oferit de Automobile Dacia, căruia i se vor adăuga trei telefoane smart oferite de un operator de telefonie. Prețul intrării este mic dacă aveți în vedere faptul că multe edituri vor avea reduceri la cărțile expuse. Așa că dacă urmăreați o carte anume, e o ocazie s-o cumpărați la preț mai mic, pe perioada târgului.

La această ediție vor avea acces gratuit: preșcolarii, elevii, studenții, cadrele didactice, bibliotecarii, profesioniștii din domeniile editorial-educațional, jurnaliștii, pensionarii, persoanele cu dizabilități și grupurile organizate.

Programul de vizitare este zilnic între orele 10.00 și 20.00.

Găsiți aici programul complet al târgului, pe zile și ore.

 

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod