Relaxare la mijloc de saptamana

de Georgiana Dorobanțu, 9 Decembrie 2009

Miercuri te invitam sa vezi un documentar la Noul Cinematograf al Regizorului Roman, sa faci o vizita Festivalului darurilor de Craciun si sa vezi un spectacol de teatru la TNB.
Miercuri te invitam sa vezi un documentar la Noul Cinematograf al Regizorului Roman, sa faci o vizita Festivalului darurilor de Craciun si sa vezi un spectacol de teatru la TNB.

"Razboi pe calea undelor"

 
Noul Cinematograf al Regizorului Roman te invita sa descoperi documentarul inedit al regizorului Alexandru Solomon, "Razboi pe calea undelor" (Cold Waves), in care ii vei regasi pe Emil Hurezeanu, Monica Lovinescu si Doina Cornea.
 
"Razboi pe calea undelor" a fost selectionat in competitia oficiala a Sheffield Doc/Fest, cel mai important festival de profil din Marea Britanie, si a participat la festivalurile de film Astra Sibiu, Dok Leipzig, IDFA Amsterdam, Goteborg Film Festival, IDFF London, Visions du Réel Nyon, Alpe Adria Trieste.

Aceasta pelicula reda o neasemuita poveste de dragoste si ura, tesuta in jurul a ceva ce nu poti vedea, atinge sau masura: undele radio. In anii '70-'80, Radio Europa Libera a fost supapa de evacuare a nemultumirilor si confidentul a milioane de romani. Concomitent, postul de radio reprezenta un dusman de moarte pentru oamenii fideli regimului: acestia au ajuns sa-l angajeze pe Carlos Sacalul pentru a inlatura amenintarea. Toti protagonistii acestei povesti se confrunta din nou in Razboi pe calea undelor: oamenii de la radio, teroristi, ascultatori din popor, securisti si secretari de partid.
Romani, germani, americani, francezi sau de alte nationalitati.

Razboi pe calea undelor (Cold Waves), 2007, 108 min., subtitrare engleza
Miercuri, 9 decembrie, ora 18.00
Noul Cinematograf al Regizorului Roman
Studioul Horia Bernea

"Neintelegerea", de Albert Camus


Un spectacol cu Mariana Mihut, Irina Movila, Lamia Beligan, Mihai Calin si Matei Alexandru.

Regia: Felix Alexa

"Neintelegerea", de Albert Camus
Miercuri, 9 decembrie, ora 19.00
TNB - sala Amfiteatru
Durata: 1h 30 '
Pret bilete: 30 lei, 25 lei, 16 lei (redus)

Festivalul darurilor de Craciun


Timp de 20 zile, in perioada 4-23 decembrie 2009 foaierul de la etajul I al Salii Palatului va gazdui un eveniment incarcat de poveste: Festivalul darurilor de Craciun – targ de cadouri alese.

Intr-un cadru feeric, amenajat in spiritul festiv al sarbatorilor de iarna, protagonistii acestui scenariu – artistii plastici - isi prezinta creatiile, fiecare impresionand prin povestea sa unica in dorinta de a se afla in Ajun sub bradul celor dragi.


Festivalul darurilor de Craciun
4 - 23 decembrie, intre orele 10.00 - 22.00
Sala Palatului

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod