Program de weekend

Vineri esti asteptata la "Intalnirea martiana" de la Serendipity Coffee and Tea, sambata visezi impreuna cu Dan Puric, iar duminica...
Vineri esti asteptata la "Intalnirea martiana" de la Serendipity Coffee and Tea, sambata visezi impreuna cu Dan Puric, iar duminica, 13 aprilie, asculti un concert al muzicienilor pregatiti de Academia din Sable.

"Intalnire martiana"


Asociatia pentru Arte si Stiinte "Prospective Geneze" si Serendipity Coffee&Tea au placerea de a va invita vineri, 11 aprilie, ora 17.00 la ceai, literatura, muzica si teatru.

Se vor lansa (relansa), cu aceasta ocazie, Revista SciFi Magazin, ajunsa la numarul 7, Colectia de povestiri SciFi Magazin (numerele 1-6 prinse intr-o culegere unitara) si Thriller-ul SF "America One" al lui George Lazar. Editura Tritonic va oferi cu aceasta ocazie reduceri intre 20-60%.

"Intalnire martiana"
Vineri, 11 aprilie, ora 17.00
Serendipity Coffee and Tea (Strada Dumbrava Rosie nr.
12)

"Vis" cu Dan Puric


Dupa turnee in 24 de tari din lumea intreaga, "Vis" se intoarce la Bucuresti la Sala Rapsodia, sambata, 12 aprilie, ora 19:30.

Un one man show al unui maestru al pantomimei si al expresivitatii corporale. Totul explodeaza la Dan Puric. Privirea sa, bucuria de a trai, viziunea poetica, talentul sau de actor, de regizor, de coregraf. Creatiile lui constituie chintesenta paradoxurilor si incoerentelor naturii umane.

Intr-o lume ce isi inhiba reactiile emotionale in public sau mimeaza/simuleaza reactii contrare, spectacolul lui Dan Puric a adus emotia proaspata, tulburatoare a artistului care, dezbracat de haina cliseelor textului, ne-a daruit inima lui. Sambata, comunicarea va fi una speciala, de la inima la inima.

Construit dintr-o serie de imagini gestuale, dans, expresivitate la maximum, "Vis" are meritul de a surprinde publicul, de a-l incita.
Tablourile dansante ale lui Dan Puric se cer descifrate, dincolo de tutela cuvantului. E un risc asumat de creator. Vom intelege mesajulul actorului? Poate, nu de fiecare data. E riscul acestui gen de spectacol, tocmai din cauza ambiguitatii unui asemenea limbaj.

"Acum 20 de ani, intr-o scoala Populara de Arta, aflam de la profesorul Aelenii Traian ca arta teatrului este susceptibila si de un alt canal de comunicare, dincolo de cuvant. Era o mare provocare, o calatorie parca intr-un tunel al timpului unde cineva ferecase acest limbaj misterios al teatrului.

Dedic acest spectacol acestui pedagog de geniu care mi-a facut aceasta provocare, amintindu-mi in acelasi timp sfatul sau: atunci cand vei deveni artist calator prin lume, sa te sprijini pe umerii nevazuti ai tarii." Dan Puric (www.passe-partoutdp.ro)

"Vis" cu Dan Puric
Sambata, 12 aprilie, ora 19.30
Sala Rapsodia (Str.
Lipscani nr. 53)

Academia din Sable la Bucuresti


De treizeci de ani, in afara de marele Festival de Muzica Baroca organizat la Sable-sur-Sarthe, in vestul Frantei, o suta cincizeci de stagiari mai sunt reuniti, in fiecare an si in jurul unei Academii de muzica si dans baroc animata de cei mai mari profesionisti ai domeniului.

Imbogatita cu aceasta experienta si dornica sa o impartaseasca pe scara europeana, Academie de Sable va fi reprezentata la Bucuresti de cei mai buni profesori ai sai, care se bucura de renume international, pentru a perfectiona - fie ei tineri profesionisti sau studenti pasionati - pe toti cei pe care Stagiunea de Muzica Veche sau creatia Codex Caioni, evenimente ale anului 2007, au reusit sa-i faca sa aprecieze estetica muzicala a cantecului si a dansului baroc sau cel putin s-o redescopere.


Pentru prima data, datorita unei stranse legaturi cu Institutul Francez si in parteneriat cu Universitatea Nationala de Muzica, aceasta sesiune de cursuri se va derula la Bucuresti, la Centrul National al Dansului intre 9 si 13 aprilie. Cei 31 de inscrisi vor beneficia de cursuri individuale si cursuri comune de muzica si dans baroc.

Rezultatul acestei activitati de cinci zile se va materializa intr-un concert cu intrare libera, care va avea loc duminica 13 aprilie la ora 15.00 la CNDB.

Academia din Sable la Bucuresti - concert
Duminica, 13 aprilie, ora 15.00
Centrul National al Dansului
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod