Program de week-end: Jazz și dușuri reci pe Mătăsari

Va fi un week-end „hot” la propriu și la figurat. Pe celebra stradă Mătăsari, din sectorul 2, al doilea an de festival urban dedicat femeii va încinge atmosfera, apoi jazz și blues în

Va fi un week-end „hot” la propriu și la figurat. Pe celebra stradă Mătăsari, din sectorul 2, al doilea an de festival urban dedicat femeii va încinge atmosfera, apoi jazz și blues în Piața George Enescu, și teatru gratis la Academia de Teatru și Film. Pentru iubitoarele de tradiție, Cișmigiul va fi destinația.

Femei pe Mătăsari

Festivalul Urban Femei pe Mătăsari, proiectul Asociației Beneva, ne provoacă pentru al doilea an consecutiv la un maraton de artă și cultură feminină. Decorul obișnuit al străzii se va schimba, cu ajutorul designerilor Alia Bakutayan şi Daniel Tufiş de la VALDECOR. Timp de trei zile strada va fi scena pe care se va vorbi despre femeie şi creativitatea ei, prin propriile  forme de exprimare – arte plastice, muzică, modă, teatru, inovaţie şi seriozitate.

Azi, de la ora 21.00 va avea loc prezentarea colecției „Încotro” semnată de Wilhelmina Arz, întregită de accesoriile Cristinei Bâtlan (Mussette) - un manifest de stil și eleganță sub forma unui decalog al celor 10 dorințe ascunse în fiecare dintre noi. Pe catwalk vor urca Luana Ibaka, Maria Radu, Raluca Hagiu, Raluca Mandache, Rodica Lazarica, Roxana Ciuhulescu, Roxana Iliescu, Roxana Ionescu, Roxana Vancea şi Sonia Argint.

Tot azi vernisajul expoziţiei colective Pink Kitty Candy, vă pune în faţa unui melanj de dulcegării urbane nerecomandate celor care au alergie la culoarea roz, iar ŞUIE PAPARUDE vor da startul petrecerii de lansare a evenimentului la Home Mătăsari.

Serile de sâmbătă, 23 şi duminică 24 îi vor aduce pe scena mare pe: Travka, The Mono Jacks, Les Elephants Bizarres, Blue Nipple Boy, Moonlight Breakfast, Norzeatic si Khidja, We Singing Colours şi Loungerie II.

După concerte urmează spectacolele de teatru şi filme scurte de la  NexT şi Done in 60 seconds.

Duminică, împătimiții bătăilor cu apă se vor răcori cu Dușuri Reci pe Mătăsari, Revista de Povestiri va fi responsabilă de Lecturile pe Mătăsari cu invitaţi remarcabili, dintre care Florin Iaru şi Stelian Tănase.

Asociația Beneva își propune ca prin proiectele culturale, educaționale și sociale (Femei pe Mătăsari, Home Mătăsari, Home Matache, Pași către Viață sau Ziua Poveştilor – Moş Poveste) să dea un suflu nou societății și să aducă la un loc cât mai mulți oameni deschiși către artă și cultură care să înceapă împreună un manifest de schimbare a vieții urbane.

***

Muzici și Tradiții în Cișmigiu

În fiecare zi, de azi până duminică, între orele 10.00 și 22.00, Cișmigiul va răsuna de cântece și tradiții populare. Primăria Capitalei, prin CreArT – Centrul de Creație, Artă și Tradiție le face astfel cinste tuturor iubitorilor de muzică populară, invitându-i la Festivalul Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în Cișmigiu”.

Totul începe azi, la orele 15.00, cu o paradă a costumelor populare românești și internaționale, pe traseul Piața George Enescu – Bulevardul Victoria – Parcul Cișmigiu.

Pe parcursul celor trei zile de festival, publicul va avea parte de numeroase spectacole folclorice, de un târg al meșteșugarilor, precum și de un spațiu gastronomic.

Pe scena Foișorului din Parcul Cișmigiu, și pe cea amplasată pe peluza din spatele restaurantului Monte Carlo, vor urca zilnic ansambluri folclorice românești și internaționale, grupuri de copii și artiști de renume ai muzicii populare românești sau ai minorităților naționale.

Ansamblurile străine invitate sunt din Rusia, Turcia, Irlanda, Cipru, Bulgaria, Bosnia și Hertegovina. Va fi și o plimbare cu trăsuri sau ponei prin Cișmigiu, pentru adulți și copii.

***

Jazz, Blues & More

ArCuB organizează un eveniment în premieră: ArCuB Live Open Air – Jazz, Blues & More, prima ediție a unui festival ce se va desfăşura în Piaţa George Enescu în acest week-end.

Muzicieni de renume, români și străini, artişti unul şi unul, vor încânta publicul de-a lungul acestui maraton muzical: BKG Trio (Alexandru Bălănescu, Javier Girotto, Zlatko Kaučič), Abraham Burton & Lucian Ban Duo, Nicolas Simion Group, AG Weinberger Band, Mike Godoroja & Blue Spirit, Luiza Zan & Snaps Vocal Band, ZUM, István Gyárfás Trio, Accord Vibes, Emy Drăgoi & Hot Jazz Club Romania (invitat special Marius Mihalache).

Recitalurile încep în fiecare seară de la ora 20.00. Intrarea e liberă.

***

ACTUL I, SCENA 1

Prima ediţie a Festivalului Şcolilor de Teatru – ACTUL I, SCENA 1 adună pe aceeași scenă 11 şcoli de teatru, în București, în perioada 23-30 iunie 2012.Evenimentul nu este gândit ca un festival competiţie, ci mai degrabă ca un spaţiu menit să încurajeze colaborările şi networking-ul între studenţi, între profesori, între studenţi şi profesori şi nu în ultimul rând între universităţi.

Festivalul ACTUL I, SCENA 1 este compus din mai multe secţiuni: reprezentaţii ale spectacolelor invitate, ateliere de actorie de film, master-class-uri, sesiuni de dialog, conferinţe şi proiecţii de scurt-metraj.

Printre invitaţi se numără Cristian Mungiu, Cristi Puiu, Tudor Giurgiu, Marcel Iureş, Alexandru Darie şi Cristian Tudor Popescu.

Intrarea la spectacole este liberă în limita locurilor disponibile.

Programul acestei duminici este următorul:

10:00-13:00 - Atelier actorie film (Sala Ileana Berlogea, UNATC)

15:00-16:00 - Universitatea  Hyperion, Bucureşti  – “Nunta” dupa A.P. Cehov (Sala Atelier, UNATC)

17:00-19:00 - Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale”, Bucureşti -  “Chip de foc” de Marius von Mayenburg  (Sala Ion Cojar, UNATC)

19:00-21:40 Eveniment special – “Familia Tot” de Istvan Orkeny - Centrul Cultural pentru UNESCO “Nicolae Bălcescu”

20:00-22:00 Eveniment special – “Arlechino moare?” - Teatrul Bulandra

Mai multe de și despre mine, pe Dollo zice bine

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod