Picătura de sânge care-ți testează 30 de boli

Cu o picătură de sânge de mărimea unui strop de ploaie, Elizabeth Holmes, creatoarea testului revoluționar de sânge Theranos, spune că poate depista 30 de boli. Este o descoperire care pune la

Cu o picătură de sânge de mărimea unui strop de ploaie, Elizabeth Holmes, creatoarea testului revoluționar de sânge Theranos, spune că poate depista 30 de boli. Este o descoperire care pune la încercare sistemul american de sănătate, din toamna anului trecut de când au fost introduse aceste teste în California și Arizona. Ele sunt mult mai ieftine decât analizele de sânge uzuale din sistem, și - spune autoarea lor - au un procent mai mic de erori.

Prin noua procedură se elimină câteva din etapele clasice din circuitul unei mostre de sânge analizat în laborator: transportul și prelucrarea cu anumite substanțe chimice, în anumite aparate.

Acești factori sunt responsabili de până al 70% dintre erorile ce pot apărea în procedura clasică de analiză a sângelui, după cum zice Smithsonian Magazine, care citează un raport de specialitate.

Holmes a început să lucreze la acest procedeu de testare a sângelui în urmă cu zece ani și acum este în curs de a face înțelegeri cu rețele de clinici care să le poată furniza pacienților lor astfel de teste aproape de casă. Procedura este foarte simplă, pacientului îi este crescută presiunea sângelui printr-un garou aplicat pe braț, apoi printr-o ușoară înțepătură se prelevează picătura de sânge necesară.

Faptul că sângele nu trebuie transportat la un laborator special, și că pentru testarea a 30 de boli este nevoie de o singură picătură de sânge face procedura ideală pentru orice pacient, dar mai ales pentru acei bolnavi care au probleme cu prelevarea unor probe consistente de sânge sau care au vasele de sânge deteriorate din cauza bolii.

E de urmărit cum va reuși acest produs ieftin și revoluționar să se impună pe cea mai scumpă piață de servicii medicale din lume, cum este cea americană, și de ce nu, ar trebui să urmărim dacă vreo clinică privată măcar se gândește să-l introducă și la noi.

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod