"Padurea verde, padurea neagra. Cum vrei sa fie planeta ta?"

Muzeul National de Geologie organizeaza in perioada 18 iulie - 20 septembrie 2008 expozitia "Padurea verde, padurea neagra...
Muzeul National de Geologie organizeaza in perioada 18 iulie - 20 septembrie 2008 expozitia "Padurea verde, padurea neagra. Cum vrei sa fie planeta ta?", expozitie manifest care isi propune sa sensibilizeze opinia publica asupra fragilitatii patrimoniului vegetal al planetei noastre.

Expozitia este realizata in cadrul colaborarii oficiale dintre Muzeul National de Istorie Naturala din Paris si Muzeul National de Geologie din Bucuresti, dupa o idee originala de Simona Saint Martin.

"Padurea verde, padurea neagra.
Cum vrei sa fie Planeta ta?" prezinta intr-o maniera originala lumea vegetala la frontiera dintre stiinta si arta, invitand publicul vizitator sa descopere padurea verde - frumusetea, diversitatea si o indelungata istorie evolutiva - dar si padurea neagra - cicatricile provocate de om.

Schimbarile climatice, despaduririle, exploatarile masive pun in pericol patrimoniul vegetal al planetei noastre. Fata de cresterea gazelor nocive in atmosfera, vegetalele au un rol determinant pentru om si pentru planeta noastra.
In functie de natura sa, cuvertura vegetala, tot ceea ce inseamna paduri, campuri agricole, stocheaza o mare parte din caldura, apa si dioxidul de carbon de la suprafata Terrei.

Expozitia subliniaza importanta protejarii ecosistemelor, rolul acestora in reglarea climatului si a ciclului vietii, atentionand asupra degradarii lumii vegetale si asupra actiunilor umane profund devastatoare care pun in pericol acest patrimoniu.

"Padurea verde, padurea neagra. Cum vrei sa fie Planeta ta?" iti propune sa privesti lumea vegetala intr-o maniera complexa pornind de la eleganta frumusete vegetala vazuta de artistii fotografi pasionati care va prezinta emotia lor estetica, parcurgand o istorie succinta a fabuloasei evolutii a biodiversitatii vegetale in decursul timpurilor geologice si finalizand cu actiunile devastatoare provocate de om.

"Padurea verde, padurea neagra.
Cum vrei sa fie planeta ta?"
Durata expozitiei: 18 iulie - 20 septembrie 2008
Muzeul National de Geologie (Sos. Kiseleff nr. 2, Bucuresti)
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod